Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Zorba Huisman

Zorba Huisman

Regisseur

Zorba Huisman (Heerlen, 1996) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Geboren in Limburg, laat zij zich in haar ontwikkeling en zoektocht als maker inspireren door verhalen uit haar omgeving. Deze vertaalt ze naar voorstellingen om ze een groter publiek te bieden. Haar werk als regisseur wordt gekenmerkt door sterke, esthetische beelden. Soms bijna museaal van aard, maar altijd strevend naar een vorm die een inhoud draagt en het verhaal versterkt. Zorba regisseert theater, film en documentaires.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2022

Fotograaf: Robin de Puy

VOORSTELLINGEN

Een stad voorbij de stad »

In de korte monoloog Een stad voorbij de stad, geschreven door Olivier M. Herter, ontmoeten we een jonge man op een kruispunt. Hij heeft besloten om weg te trekken van de plek waar hij groot werd, maar nu hij weggaat, wil hij blijven. Voor zijn vertrek bekijkt hij wat voor hem ligt, bekijkt hij wat achter hem ligt, terwijl hij nog even blijft staan waar hij staat.

In deze tweedelige monoloog worden we in een momentopname meegenomen in herinneringen, toekomstbeelden, gedachten en twijfels op het punt van zijn vertrek.

-- lees meer »
single-makers.php