Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Zorba Huisman

Zorba Huisman

Regisseur

Zorba Huisman (Heerlen, 1996) studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Geboren in Limburg, laat zij zich in haar ontwikkeling en zoektocht als maker inspireren door verhalen uit haar omgeving. Deze vertaalt ze naar voorstellingen om ze een groter publiek te bieden. Haar werk als regisseur wordt gekenmerkt door sterke, esthetische beelden. Soms bijna museaal van aard, maar altijd strevend naar een vorm die een inhoud draagt en het verhaal versterkt. Zorba regisseert theater, film en documentaires.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2022

Fotograaf: Robin de Puy

Meer info

Makersportret VIA ZUID, juli 2022

VOORSTELLINGEN

Een stad voorbij de stad »

In tijden van onrust en haast lijken we tot alles bereid omwille van vooruitgang. We verbouwen, verhuizen, verven ons haar en hopen op een gevoel van vernieuwing, van verlossing.

In de monoloog Een stad voorbij de stad kijken we naar Lila, een jonge vrouw werkzaam als levend standbeeld in het toeristisch centrum van Maastricht. Een plotselinge botsing met de buitenwereld dwingt de vrouw die tot nu toe altijd stilstaand zweeg, zich uit te spreken en nieuwe stappen te zetten in haar zoektocht naar vooruitgang.

Regie: Zorba Huisman
Spel: Luka Klusjes
Tekst: Olivier M. Herter
Regieassistent: Joƫlle in de Braekt

Met dank aan co-producenten VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht

-- lees meer »
single-makers.php