Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Club Lam

Club Lam

Theatermakers

Club Lam (2018) is een 4th wave womxn theatercollectief, bestaande uit makers Ella Kamerbeek, Marloes IJpelaar en Ayla Satijn en zakelijk leider Anne van Buuren. De term “womxn” staat voor een intersectioneel begrip van vrouw-zijn, waarin alle genderidentiteiten welkom zijn.

Club Lam zet zich in voor nieuw repertoire vanuit vrouwelijk perspectief, met personages die bijdragen aan een ruimer, inclusiever en menselijker beeld van het vrouw-zijn. Ze pakken op een humoristische manier feminisme en clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die Already, 2020). Zo maken zij nieuw repertoire over historische, vrouwelijke figuren over wie weinig bekend is of van wie slechts een eenzijdig beeld bestaat. Hun voorstellingen zetten deze vrouwen uit het verleden in het heden. Op die manier wil Club Lam het teksttoneel afstoffen en de geschiedenis herschrijven.

Makers bij VIA ZUID: sinds 2021

Meer info

www.clublam.nl

VOORSTELLINGEN

Lolita »

In deze nieuwe tragikomedie krijgt Lolita na een halve eeuw vastgezeten te hebben in de mannelijke narratief van schrijver Vladimir Nabokov uit 1955, nu de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering in haar kinderjaren effect op háár heeft gehad. Drie afsplitsingen van het gelijknamige en getraumatiseerde personage – Lola, Dolly en Dolores – vertegenwoordigen elk een overlevingsmechanisme om te kunnen omgaan met de gebeurtenis. Terwijl de wereld in de fik staat en de thuisbezorger niet komt opdagen dealen de vrouwen met hun trauma’s en elkaar in een post-apocalyptische, patriarchale samenleving.

Credits
Concept & spel: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek & Ayla Çekin Satijn
Tekst: Marloes IJpelaar
Beeldregie: Deniz Campinar
Tekstcoaching: Stephanie Koolen
Marketing/PR: Brecht de Backer en Sze Man Ho
Zakelijke leiding: Anne van Buuren
Fotografie: Vivian Camphuysen, Juliette Buisman
Scenografie: Julia Suyker
Vormgeving PR: Renee Mes
Technische productie: Rob Debets
Productieleiding: Belle Lammers
Expositie: Noor Houtakkers

Mede mogelijk gemaakt door VIA ZUID, De Domijnen, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Utrecht, Lira Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Kickstart Cultuurfonds.

Met dank aan: Marijke Schaap, Victorine Plante, Michelle Schrijnemakers, Manja Topper, Mikos Pieters, Andries Houtakkers

 

-- lees meer »
single-makers.php