Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

De Mannschaft

De Mannschaft

Stijn Van de Wiel & Michai Geyzen

De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van de Kempenzonen Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Hun gezamenlijke fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond wakkerde de noodzaak om een gezelschap te beginnen sterk aan. En zo ontstond De Mannschaft. Uit pure noodzaak.

Met De Mannschaft willen Stijn en Michai in de spelonken van de wereld rondom ons graven, naar de absurditeit van onze alledaagse maatschappij, naar dat waar wij te vaak aan voorbijlopen, naar dat waar wij ons geen vragen meer bij stellen, naar dat wat schuurt en wringt en steekt, maar wat we niet willen zien. De Mannschaft tracht de vinger in die wonde te steken en zo diep te duwen dat de absurditeit wordt geraakt. En dan wil De Mannschaft vragen stellen en niet pretenderen het antwoord te weten.

Meer info

www.demannschaft.be/

VOORSTELLINGEN

TIMOTHY »

TIMOTHY is gebaseerd op de documentaire Grizzly Man van Werner Herzog, die het tragische verhaal ontleedt van Timothy Treadwell, een man die het opneemt voor de beren van het Katmai National Park in Alaska. 13 jaar lang woont hij bij de beren en beschermt hij hen, maar de dertiende zomer worden hem en zijn vriendin Amie fataal. Zijn extreme liefde voor de beer en zijn isolement doen Timothy vervreemden als mens.

TIMOTHY is een duistere, beeldende voorstelling die schuurt in beeld en taal. De live muziek schildert het uitgestrekte woeste landschap, ze komt deels organisch tot stand en ze is even onvoorspelbaar en verwoestend en indrukwekkend als de wildernis van Alaska, Timothy’s eigen wildernis. Live filmbeelden gaan naadloos over in spel en beweging.

TIMOTHY is een verhaal over een verloren ziel, dolend, zoekend naar een publiek, naar erkenning, naar graag gezien worden. Naast hem staat een vrouw die hem graag ziet, maar ze geraakt niet binnen. Hoe harder zij probeert hen dichter bij elkaar te brengen en tot hun essentie te komen, hoe verder ze uit elkaar worden gedreven.

TIMOTHY gaat over de liefde, maar vooral over de fatale bijwerkingen ervan.

Samenwerking | (co)productie
De Mannschaft, C-mine cultuurcentrum, VIA ZUID, De Warande, Arenbergschouwburg, HETGEVOLG

Te zien:

  • De Warande, Turnhout: december 2015
  • Cultuurcentrum Schoten: december 2015
  • De Arenberg Schouwberg, Antwerpen: december 2015
  • Cultureel centrum De Westrand, Dilbeek (i.s.m. Strombeek-Bever): december 2015
  • C-mine cultuurcentrum, Genk: december 2015
  • 30CC, Leuven: december 2015

& diverse locaties in 2016.

-- lees meer »

LIV »

LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige theatervoorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming. Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

Verona, 23 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en vijftig procent kans om te overleven en is verliefd op Bart.

Bert, 29 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 17 jaar. Bart zit in het vierde middelbaar, is een keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.

Ine, 27 jaar, speelt Ruby, 16 jaar. Ruby zit in het vierde middelbaar, is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze überhaupt ooit wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies.

LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van LIV, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn.

LIV is het verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in uw broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120km/h dat de stukken er vanaf vliegen.

LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming.
Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel | Spel: Verona Verbakel, Ine Bettens en Bert Dobbelaere | Decor: Laura Wallrafen | Kostuum: Laura Wallrafen | Techniek: Thomas Stevens | Productie: Chloe De Vos | Communicatie: Dirk Van Der Velden | Beeld: Charlotte Wouters | Foto: Dries Segers

Samenwerking | (co)productie
HETGEVOLG (Turnhout), Arenbergschouwburg (Antwerpen) en VIA ZUID

single-makers.php