Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

King Sisters

King Sisters

Performancecollectief

King Sisters bestaat uit zussen Joske, Annelie en Marthe Koning. Joske is actrice en theatermaker, Annelie is vocalist en componist, Marthe is beeldend kunstenaar en performer. In hun collectieve werk is de (zang)stem de verbindende factor.

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Vanuit hun verschillende disciplines onderzoeken ze het individu v.s. het collectief.

“Hun relatie is er bijna per definitie een waarin balans moet gevonden tussen harmonie en conflict, tussen elkaar ruimte bieden en scherp aanspreken.” – Marijn Lems, De Theaterkrant

Eerder maakten ze Song of the Sisters (2018), dat werd bekroond met de Best of Fringe Award en speelde op Brighton Fringe (Engeland), en Talking Songs (20/21), ontwikkeld bij Atelier Spr!tzl van Silbersee.

Makers bij VIA ZUID: sinds 2022 (Marthe Koning werd eerder ondersteund door VIA ZUID bij de afstudeervoorstelling THIS APPEAR die ze maakte met Doris Vervuurt)

Meer info

collectiefkingsisters.com
Makersportret VIA ZUID, maart 2022

VOORSTELLINGEN

Rebuilding a voice »

In Rebuilding a voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? We grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?

Vanuit een divers scala aan transformaties doen we een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

“Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once”
                             – Susan Sontag in a letter to Patti Smith

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek ‘individu temidden van het collectief’.

Naast hun collectieve werk, maakt dit trio ook individueel werk binnen hun eigen disciplines; actrice en theatermaker Joske, vocalist en componist Annelie, beeldend kunstenaar en performer Marthe. In hun collectieve werk is de stem de verbindende factor.

Credits
Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning
Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
Kostuum: Akelei Loos
Licht- en geluidsontwerp: Neal Groot
In samenwerking met: Festival Cement en VIA ZUID

Recensie Theaterkrant: A-capella-theaterconcert over het terugclaimen van je stem’

-- lees meer »
single-makers.php