Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Marthe Koning en Doris Vervuurt

Marthe Koning en Doris Vervuurt

Theatermakers / performers

Marthe Koning en Doris Vervuurt gaan samen aan het werk als nieuw makersduo onder de vleugels van Festival Cement en VIA ZUID.

Marthe studeerde twee jaar Fine Art aan de kunstacademie van ArtEZ voordat ze aan de performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht begon. Ze houdt ervan de grenzen van verbeelding op te rekken. Dit doet ze in muzikale, beeldende performances.

Doris volgt de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. In haar kunst zoekt ze naar de ontastbare werelden die in de mens leven. Ze maakt zowel installatiewerk als performancekunst.

In 2021 studeren Doris en Marthe af aan de Toneelacademie Maastricht. Dit doen ze onder andere met hun interdisciplinaire, beeldende performance Windstil.

Makers bij VIA ZUID: afstudeerjaar 2020/2021

VOORSTELLINGEN

WINDSTIL »

Een donderwolk hangt bevroren in de lucht. Statisch geladen spanning gebundeld te midden van een uitgestrekte blauwe hemel. De meeuwen hangen vastgeplakt aan het hemeldek. Hun ogen schieten vurig alle kanten op. Vlak voor de regenbui zou vallen, is de donderwolk stilgezet. On hold.

Soms verlangen we een storm stil te kunnen leggen. Bevriezen om grip te krijgen op de tijd. Marthe Koning en Doris Vervuurt nemen het publiek mee in een tussenruimte, een vacuüm waar alles blijft zoals het is. Zodat je het kunt vastpakken en bij je dragen voor het uit je handen glipt.

WINDSTIL (werktitel) is een muzikale en beeldende performance over onze absurde behoefte tegen de tijd in te gaan. Wat zou jij het liefste voor altijd bij je willen houden? Wat doe jij om het onweer uit te stellen, om je te wanen in windstilte?

Credits
Concept en uitvoering: Marthe Koning en Doris Vervuurt
Coproductie: Festival Cement en VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php