Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anne Meffert

Anne Meffert

Regisseur

Anne Meffert (1997) is een theater- en documentairemaker. In 2021 studeert ze af als regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. In haar werk onderzoekt ze dingen die problematisch zijn in haar eigen leven. Ze pluist graag taboes uit en onderzoekt die op de vloer met het publiek erbij. Alles waar ze op een bepaalde manier bang voor is of onzeker over is, ziet ze als perfect materiaal om vanuit te vertrekken.

Ze houdt ervan mensen het hemd van het lijf te vragen. Hoe ver kan je gaan in de ander leren kennen? Het liefst zou ze alles willen weten van alles en iedereen en de meest interessante en choquerende bevindingen op een directe manier delen met het publiek. Ze maakt graag werk wat ontregelt, ofwel door vorm ofwel door inhoud. Ze kan nooit iets maken zonder kritische noot.

Anne werkt met verschillende media. Met film, geluid en beeldende kunst.

Maker bij VIA ZUID: afstudeerjaar 2020/2021

VOORSTELLINGEN

If only my belly was made of gold »

If only my belly was made of gold is een afstudeervoorstelling van Anne Meffert. Een bewegingsvoorstelling over de buik die uitsteekt, die groter is dan het Westerse schoonheidsideaal. Wat kan de uitstekende buik nog meer zijn dan lelijk en ongewenst?

Credits
Concept/Regie: Anne Meffert
Spelers: Gitty Pregers, Edwin Klazinga, Ayla Satijn, Pien Trieling, Jelmer Verheij
Componist/Violist: Annabel Schouten
Vormgever: Ruben Arents
Artistieke coach: Benjamin Moen
Videoproductie: WEDOVOODOOTV
Producent: FASHIONCLASH
Coproducent: VIA ZUID
Met dank aan: Brand Cultuurfonds Limburg, Apollo fonds, Toneelacademie Maastricht

-- lees meer »
single-makers.php