Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anne Meffert

Anne Meffert

Regisseur

Anne Meffert (1997) is een theater- en documentairemaker. In 2021 studeert ze af als regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. In haar werk onderzoekt ze dingen die problematisch zijn in haar eigen leven. Ze pluist graag taboes uit en onderzoekt die op de vloer met het publiek erbij. Alles waar ze op een bepaalde manier bang voor is of onzeker over is, ziet ze als perfect materiaal om vanuit te vertrekken.

Ze houdt ervan mensen het hemd van het lijf te vragen. Hoe ver kan je gaan in de ander leren kennen? Het liefst zou ze alles willen weten van alles en iedereen en de meest interessante en choquerende bevindingen op een directe manier delen met het publiek. Ze maakt graag werk wat ontregelt, ofwel door vorm ofwel door inhoud. Ze kan nooit iets maken zonder kritische noot.

Anne werkt met verschillende media. Met film, geluid en beeldende kunst.

Maker bij VIA ZUID: afstudeerjaar 2020/2021

VOORSTELLINGEN

If only my belly was made of gold »

If only my belly was made of gold is een afstudeervoorstelling van Anne Meffert. Een fysieke theaterperformance over de dikke buik. Hoe dik? Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalage zag.

“Zou u de buik van Jelmer kunnen omschrijven?’” vraagt Anne aan de moeder van Jelmer. In het begin van de performance luistert u mee naar de intieme verhouding tussen de performers en hun opvoeders. Langzaam krijgt u zicht op hoe we een beeld vormen van elkaar en wat voor invloed we op elkaar hebben. Hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden?

“Kunt u nog iets anders vinden van de dikke buik dan ‘lelijk’?” vraagt Edwin aan de moeder van Pien. De dikke buiken van de 5 performers transformeren in het tweede deel van de voorstelling van omstreden extra-vet-opslagen naar kunstobjecten, dynamische lappen vel en muziekinstrumenten. Naar opslagplekken vol pluis en emotionele apparaten. Een violist (zonder dikke buik) begeleidt hen.

Credits
Concept/regie: Anne Meffert
Spelers: Pien Trieling, Jelmer Verheij, Babette Engels, Esther Sloots, Anne Meffert, mystery guest
Componist/violist: Annabel Schouten
Decor: Ruben Arents
Artistieke coach: Benjamin Moen
Beeld: Ies Kaczmarek
Producent: FASHIONCLASH
Coproducent: VIA ZUID
Met dank aan: Brand Cultuurfonds Limburg, Apollo fonds, Toneelacademie Maastricht

-- lees meer »
single-makers.php