Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anoek en Mees

Anoek en Mees

Theatermakers

Anoek Oostermeijer (1995) en Mees Walter (1997) zijn een kunstenaarsduo afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als regisseuse en performer. Ze maken beeldende voorstellingen voor verschillende leeftijdsgroepen. De komende jaren focussen ze zich met hun projecten op de acceptatie en normalisatie van seksuele diversiteit in Nederland. Dit doen ze in samenwerking met zowel artistieke als maatschappelijke organisaties die zich hiervoor inzetten.

Makersduo bij VIA ZUID: sinds 2020

Meer info

www.anoekoostermeijer.com
www.meeswalter.com

VOORSTELLINGEN

Unboxing Pink (18+) »

Intimiteit in tijden van afstand

Unboxing Pink is een do-it-yourself voorstelling over seksualiteit. Het publiek zit in een grote cirkel om een roze box die ze door middel van gedachtenoefeningen gezamenlijk proberen te openen. De box leidt het publiek via tekst, muziek en
beeld door hun reis langs identiteit, intimiteit en contact. Unboxing Pink is een samensmelting van ervaringstheater, beeldende kunst, neuropsychologie en een gezelschapsspel. Het publiek wordt op verschillende manieren geprikkeld om hun hokjesdenken te bevragen en de grenze(n)(loosheid) van onze belevingswereld op te zoeken.

Unboxing Pink is een pilotversie van een achtdelige serie: Unboxing- Pink, Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo en Violet. De serie poogt, met elke keer weer een ander onderwerp, ons (on)bewuste hokjesdenken te ontleden. De serie is geïnspireerd op de kleuren en de daarbij horende onderwerpen van de originele regenboogvlag naar ontwerp van Gilbert Baker in 1978.

Unboxing Pink houdt rekening met de 1,5 meter afstand en is volledig coronaproof.

Producent: Toneelgroep Maastricht
Coproducenten: Het Laagland, Makershuis Tilburg, Cultuurmakers Maastricht, Podium Bloos en VIA ZUID
Inhoudelijke partners: GGD Zuid-Limburg en De Rutgers Stichting
Met financiële ondersteuning van: Kanunnik Salden Nieuwenhof en Brand Cultuurfonds

-- lees meer »

Our life in color (14+) »

Theatermakers Mees en Anoek kwamen erachter dat zij, en iedereen die zij kennen, nooit een seksuele voorlichting hebben gehad die hen goed heeft voorbereid op de praktijk. Zo ontstond het idee voor deze voorstelling over seksuele diversiteit. Recent onderzoek toonde bovendien aan dat jongeren ontevreden zijn over de seksuele voorlichting die ze op school krijgen. Ze missen informatie over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm’, genderdiversiteit en over hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks. De voorstelling Our life in color biedt wél een complete seksuele voorlichting, met zowel feiten als persoonlijke verhalen.

We hebben meer nodig dan een droge uitleg over voortplanting, gevolgd door tips om SOA’s of een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Wanneer leren we over genot, grenzen, je gevoelswereld, heldere communicatie en de vele andere mogelijkheden op het gebied van seksualiteit? Seksuele diversiteit is onderdeel van ons leven en het is tijd dat we het er in alle volledigheid over hebben.

De afgelopen maanden verdiepten Mees en Anoek zich in de wondere wereld van seksualiteit in de breedste zin van het woord en verbreedden zo hun horizon. Om meer kennis en ervaring op te doen struinden ze het internet af naar nieuwe termen, bezochten ze een tantrafestival en voerden ze eindeloos gesprekken over intimiteit met vrienden, familie en lichtelijk overrompelde voorbijgangers.

Aan de hand van persoonlijke verhalen nemen Mees en Anoek je mee in hun zoektocht naar seksuele diversiteit. Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief als helend effect heeft.

Our life in color is voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad.

Makers en spelers: Mees Walter en Anoek Oostermeijer
Artistieke coach: Inez Derksen en Lennart Monaster
Dramaturgie: Moos van den Broek
Producent: Het Laagland
Coproducenten: Podium Bloos en VIA ZUID

Meer info

www.ourlifeincolor.nl

single-makers.php