Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anoek Oostermeijer

Anoek Oostermeijer

Theatermaker / installatiekunstenaar

Anoek Oostermeijer (1995) studeerde in 2019 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Anoek zoekt in haar werk op verschillende manieren naar verbondenheid. Hierbij speelt ze met de fysieke en mentale afstand die je tot jezelf, elkaar of een plek voelt. Ze nodigt haar publiek uit om de openbare en soms zelfs persoonlijke ruimte opnieuw te betreden en bekijken om zo zichtbaar te maken wat er al is.

Naast performances maakt Anoek ook installaties. Deze bestaan uit miniaturen, verkleiningen van de werkelijkheid, die de mogelijkheid geven te reflecteren op dat waar we normaal middenin staan. Balancerend op de grens tussen fictie en realiteit is haar werk een bundeling van theater, beeldende kunst en het leven van alledag.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2019

Meer info

www.anoekoostermeijer.com

VOORSTELLINGEN

Our life in color (14+) »

Theatermakers Mees en Anoek kwamen erachter dat zij, en iedereen die zij kennen, nooit een seksuele voorlichting hebben gehad die hen goed heeft voorbereid op de praktijk. Zo ontstond het idee voor deze voorstelling over seksuele diversiteit. Recent onderzoek toonde bovendien aan dat jongeren ontevreden zijn over de seksuele voorlichting die ze op school krijgen. Ze missen informatie over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm’, genderdiversiteit en over hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks. De voorstelling Our life in color biedt wél een complete seksuele voorlichting, met zowel feiten als persoonlijke verhalen.

We hebben meer nodig dan een droge uitleg over voortplanting, gevolgd door tips om SOA’s of een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Wanneer leren we over genot, grenzen, je gevoelswereld, heldere communicatie en de vele andere mogelijkheden op het gebied van seksualiteit? Seksuele diversiteit is onderdeel van ons leven en het is tijd dat we het er in alle volledigheid over hebben.

De afgelopen maanden verdiepten Mees en Anoek zich in de wondere wereld van seksualiteit in de breedste zin van het woord en verbreedden zo hun horizon. Om meer kennis en ervaring op te doen struinden ze het internet af naar nieuwe termen, bezochten ze een tantrafestival en voerden ze eindeloos gesprekken over intimiteit met vrienden, familie en lichtelijk overrompelde voorbijgangers.

Aan de hand van persoonlijke verhalen nemen Mees en Anoek je mee in hun zoektocht naar seksuele diversiteit. Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief als helend effect heeft.

Our life in color is voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad.

Makers en spelers: Mees Walter en Anoek Oostermeijer
Artistieke coach: Inez Derksen en Lennart Monaster
Dramaturgie: Moos van den Broek
Producent: Stichting Cultuurbord
Coproducenten: Het Laagland, VIA ZUID en Podium Bloos

-- lees meer »

Blue »

Afstudeervoorstelling Anoek Oostermeijer en Naomi Steijger

Een visuele presentatie van het looppatroon van een mens in een stad op een gemiddelde dag van zijn leven.

Concept en Regie: Naomi Steijger en Anoek Oostermeijer | Muziektechnoloog: Pjotr Lasschuit | Ontwikkelaar beeldanalyse en interactie: Hans Lasschuit | Met dank aan: Tim de Paepe, VIA ZUID, Ruth Benschop, Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Marc Zwietink, Jo van Laar, Frank Spijkerman, Loekie,
Karel Janssen en Claudia Porcu

Producent: St. MCEM
Coproducent: VIA ZUID

Te zien: Toneelacademie Maastricht – 26 & 27 maart 2019.

single-makers.php