Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anoek Oostermeijer

Anoek Oostermeijer

4e jaars student Toneelacademie Maastricht

Anoek Oostermeijer (1995) studeert in 2019 af aan de regie opleiding van de toneelacademie Maastricht.

Anoek zoekt in haar werk op verschillende manieren naar verbondenheid. Hierbij speelt ze met de fysieke en mentale afstand die je tot jezelf, elkaar of een plek voelt. Ze nodigt haar publiek uit om de openbare en soms zelfs persoonlijke ruimte opnieuw te betreden en bekijken om zo zichtbaar te maken wat er al is.

Naast performances maakt Anoek ook installaties. Deze bestaan uit miniaturen, verkleiningen van de werkelijkheid, die de mogelijkheid geven te reflecteren over dat waar we normaal middenin staan. Door middel van deze miniatuur installaties, zoals bijvoorbeeld 7 places you could rethink the value of silence if you were 8 centimeters worden zware onderwerpen behapbaar en humorvol, waardoor je je er als toeschouwer makkelijker voor open stelt.

Balancerend op de grens tussen fictie en realiteit is haar werk een bundeling van theater, beeldende kunst en het leven van alledag. Zowel met haar performances, als met haar installaties probeert ze een plek te creëren waarin er ruimte wordt gegeven aan de wisselwerking tussen alles wat zich binnen en buiten de toeschouwer afspeelt.

Anoek Oostermeijer maakte in 2019  in samenwerking met Naomi Steijger de afstudeervoorstelling Blue Zone in a Box. VIA ZUID en Stiching MCEM ondersteunden dit project.

VOORSTELLINGEN

Blue »

Blue Zone in a Box

Een visuele presentatie van het looppatroon van een mens in een stad
op een gemiddelde dag van zijn leven

De afstudeervoorstelling van Anoek Oostermeijer en Naomi Steijger

Concept en Regie: Naomi Steijger en Anoek Oostermeijer
Muziektechnoloog: Pjotr Lasschuit
Ontwikkelaar beeldanalyse en interactie: Hans Lasschuit
Met dank aan: Tim de Paepe, VIA ZUID, Ruth Bensschop, Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Marc Zwietink, Jo van Laar, Frank Spijkerman, Loekie,
Karel Janssen en Claudia Porcu

Te zien 26 maart om 20:00 & 27 maart om 20:30, Toneelacademie Maastricht.

-- lees meer »
single-makers.php