Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Brendan Gijzen

Brendan Gijzen

Muziekproducent

BRENDAN GIJZEN (1988)  studeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Brendan is een upcoming creatief producent, organisator en muziekproducent. Werkt in 2019 met steun van VIA ZUID aan zijn indisciplinaire project Inspired by. Geïnspireerd op de tentoonstelling Basquiat, The Artist and His New York Scene, in het voorjaar van 2019  te zien in Schunck* Heerlen.

Brendan maakte in 2018 deel uit van Talent Lab #2

 

 

VOORSTELLINGEN

Inspired by »

De tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’, die in 2019 te zien is in Schunck* Heerlen dient als inspiratie voor het indisciplinaire project ‘Inspired by’.
Samen met de twee muzikanten Subp Yao & Gino Bombrini gaat Brendan op basis van een aantal kunstwerken van Basquiat,  muziek produceren. Deze muziekstukken worden uiteindelijk gebundeld in een EP. Deze EP is vervolgens het uitgangspunt voor dansers Mami Izumi en de breakdancers van HFC en een visual artist om vanuit hun discipline weer werk op te creëren.

De EP is de rode draad van Inspired by, een interdisciplinair event dat in Heerlen op 26 juni in de Nieuwe Nor gepresenteerd zal worden. Vanaf 24e werken in snelkooktempo muzikanten, dansers en visual artist op locatie aan Inspired by.

Op 9 mei is er een kleine sneak preview tijdens Basquiat cafe in De Nieuwe Nor.

Idee en uitvoering: Brendan Gijzen|  Producent: Stichting Art Buro Limburg | Coproducent: VIA ZUID
Muziek: Gert-jan van Stiphout (Subp Yao), Gino Bombrini, Brendan Gijzen
Dans: Mami Izumi & HFC (dancestudio)
Visuals:
Curator/dramaturgie/regie: Nina Willems

Dit project wordt verder mede mogelijk gemaakt door Brand Cultuurfonds Limburg en Prins Bernard Cultuurfonds, Limburg.

-- lees meer »
single-makers.php