Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Brendan Gijzen

Brendan Gijzen

Muziekproducent

Brendan Gijzen (1988) studeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Brendan kan soms urenlang verzinken in zijn eigen mijmeringen. Naast al dat gefilosofeer, produceert hij muziek, draait hij de lekkerste platen, maakt hij video’s en zet hij zijn eerste stappen als productieleider.

Maker bij VIA ZUID: 2018 t/m 2019

Meer info

www.brendangijzen.nl

VOORSTELLINGEN

Inspired by »

De tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’, die van februari tot juni 2019 te zien was in SCHUNCK Heerlen diende als inspiratie voor het interdisciplinaire project Inspired by. Samen met muzikanten Subp Yao & Gino Bombrini produceerde Brendan Gijzen op basis van een aantal kunstwerken van Basquiat muziek. Deze muziekstukken zijn gebundeld in een EP, die vervolgens voor danseres Mami Izumi, de breakdancers van HFC en een visual artist het uitgangspunt vormde om vanuit hun discipline werk te creëren. In aanloop naar het evenement Inspired by op 26 juni 2019 in De Nieuwe Nor in Heerlen werkten muzikanten, dansers en visual artist enkele dagen op locatie ‘in een snelkookpan’ samen.

Idee en uitvoering: Brendan Gijzen| Muziek: Gert-jan van Stiphout (Subp Yao), Gino Bombrini en Brendan Gijzen | Dans: Mami Izumi & HFC (dancestudio) | Curator/dramaturgie/regie: Nina Willems

Producent: Stichting Art Buro Limburg
Coproducent: VIA ZUID

Mede mogelijk gemaakt door: Brand Cultuurfonds en Prins Bernard Cultuurfonds Limburg

-- lees meer »
single-makers.php