Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Cinzia Scoglionero

Cinzia Scoglionero

Regisseur / choreograaf

Cinzia Scoglionero (1997) studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en studeert momenteel af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt zowel dansvoorstellingen als tekstregies.

In haar dansvoorstellingen onderzoekt ze het menselijk gedrag in de openbare ruimte (een café, een perron, een lift). Op basis van die observaties schrijft ze choreografieën die zo precies mogelijk worden uitgevoerd, en waarin de kracht in de herhaling en minimale bewegingen zit. In haar tekstregies maakt ze gebruik van recent repertoire (o.a. Oscar van Woensel en Alan Ayckbourn) waarin de miscommunicatie binnen het gezin centraal staat.

Zowel in haar dansvoorstellingen als haar tekstregies creëert ze een wereld waarin personages op zoek zijn naar contact op emotioneel en fysiek gebied.

Maker bij VIA ZUID: afstudeerjaar 2019/2020

Meer info

www.cinzias.com

VOORSTELLINGEN

LIFT »

In LIFT leren we vier mensen kennen die dagelijks samen reizen, naar boven of beneden, van thuis naar werk en weer terug. Elke dag spenderen ze enkele minuten samen. Behalve de tijd en ruimte die ze delen om naar kantoor te gaan, lijken ze weinig gemeenschappelijk te hebben.

De dansvoorstelling LIFT is een zoektocht naar de overgang tussen privé en publiek. Hoe verhouden we ons tot elkaar in een begrensde ruimte? In hoeverre geven we onze eigen ruimte vrij en prikken we de persoonlijke ‘bubbel’ van iemand anders door?

Regie: Cinzia Scoglionero
Dansers: Alexandra Verschuuren – Danielle Huyghe – Jarne van Perck – Nathalie Vermeiren
Dramaturgie: Quinten Pouliart
Scenografie en kostuum: Noa Muller
Muziek: Arto van Roey en Alexander Cornelis
Begeleiding: Ronald Wintjens
Posterbeeld: Joram De Cocker

Coproductie: SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php