Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Cinzia Scoglionero

Cinzia Scoglionero

Regisseur / choreograaf

Cinzia Scoglionero (1997) studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel en volgde daarna de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt choreografieën met dansers, fysieke theatervoorstellingen en tekstregies.

Via de illusie van de werkelijkheid wil ze aan het publiek een spiegel voorhouden en inzichten bieden over hoe de mens zich gedraagt in de maatschappij. Dit doet ze door de mens te bestuderen op onbewaakte momenten. Ze schept alledaagse situaties waarin de mens zich voortbeweegt. Door bijvoorbeeld een typisch gezin, een Vlaamse kroeg of een kantoor als vertrekpunt te nemen, laat ze de toeschouwer zien hoe hij zelf is. We zien verloren personages op zoek naar verlossing van een ruimte en van zichzelf. Zoekende personages die verandering willen maar vastzitten. Personages die verlangen naar een uitweg, een beter leven, maar zichzelf in de weg staan.

Maker bij VIA ZUID: sinds medio 2019

VOORSTELLINGEN

LIFT »

Afstudeerwerk

LIFT is een verhaal dat ontstaat vanuit het contact van vier mensen – vier collega’s die toch min of meer onbekenden zijn voor elkaar – in een lift. Via dans wordt zowel de persoonlijke als de openbare ruimte getransponeerd naar de scène. Een onderzoek naar nabijheid en afstand van lichamen in de ruimte.

Regie: Cinzia Scoglionero
Dansers: Alexandra Verschuuren – Danielle Huyghe – Jarne van Perck – Nathalie Vermeiren
Dramaturgie: Quinten Pouliart
Scenografie en kostuum: Noa Muller

Coproductie: SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php