Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Cinzia Scoglionero

Cinzia Scoglionero

Regisseur / choreograaf

Cinzia Scoglionero (1997) studeerde Woord aan de Kunsthumaniora Brussel (2009-2016) en studeert momenteel af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt zowel dansvoorstellingen als tekstregies.

In haar dansvoorstellingen onderzoekt ze het menselijk gedrag in de openbare ruimte (een café, een perron, een lift). Op basis van die observaties schrijft ze choreografieën die zo precies mogelijk worden uitgevoerd, en waarin de kracht in de herhaling en minimale bewegingen zit. In haar tekstregies maakt ze gebruik van recent repertoire (o.a. Oscar van Woensel en Alan Ayckbourn) waarin de miscommunicatie binnen het gezin centraal staat.

Zowel in haar dansvoorstellingen als haar tekstregies creëert ze een wereld waarin personages op zoek zijn naar contact op emotioneel en fysiek gebied.

Maker bij VIA ZUID: sinds medio 2019

VOORSTELLINGEN

LIFT »

Afstudeerwerk

LIFT is een verhaal dat ontstaat vanuit het contact van vier mensen – vier collega’s die toch min of meer onbekenden zijn voor elkaar – in een lift. Via dans wordt zowel de persoonlijke als de openbare ruimte getransponeerd naar de scène. Een onderzoek naar nabijheid en afstand van lichamen in de ruimte.

Regie: Cinzia Scoglionero
Dansers: Alexandra Verschuuren – Danielle Huyghe – Jarne van Perck – Nathalie Vermeiren
Dramaturgie: Quinten Pouliart
Scenografie en kostuum: Noa Muller

Coproductie: SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php