Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Derk Stenvers

Derk Stenvers

Regisseur / videomaker

Derk (1991) studeerde in 2015 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht, nadat hij enige ervaring opgedaan had als film- en tv-acteur. Als afstudeervoorstelling maakte Stenvers Een Lichaam bij Vlaams theatergezelschap de Queeste. Naast theaterregie werkt Derk als regisseur en cameraman ook met film en video. Hij vertrekt graag vanuit personage en stevige (psychologische) spelregie. In zijn werk komen thema’s terug als de vreemdeling (in en buiten onszelf), wat is slachtofferschap?, geloof en ongeloof in het voor ons onbekende en de (verwoestende) kracht van liefde. Stenvers werkte eind 2015 mee aan de voorstelling Timothy van het Belgische De Mannschaft, Michai Geyzen. Over een man die jarenlang tussen de beren leefde en wat hem en zijn vrouw uiteindelijk het leven koste. Hiervoor verzorgde hij live videobeelden van de voorstelling.

Meer info

www.derkstenvers.nl

Over VIA ZUID

Derk: ‘VIA ZUID helpt mij me niet alleen als theaterregisseur, maar ook als videomaker te ontwikkelen. Zo verbonden ze mij met de Mannschaft – met uitstekend resultaat. Ook mensen die juist op grensgebieden werken helpen zij in contact te komen met de juiste personen.’

VOORSTELLINGEN

Een lichaam »

Als twee lichamen elkaar werkelijk raken, zijn de gevolgen niet te overzien.

Een immigrante uit het Oosten en twee mannen uit een westers land. Masja werkt als schoonmaakster in een groot gebouw. Ole wordt op slag verliefd op haar. Hun levens raken vervlochten, hun lichamen hechten zich aan elkaar. Maar verlangens zijn onvoorspelbaar. Als Masja wordt aangetrokken door een ander, volgt voor Ole een pijnlijke onthechting. Buitenstaander Henrik is geobsedeerd door hun relatie. Hij probeert deze liefdesgeschiedenis te doorgronden.

De Queeste speelde Een lichaam van de Noorse schrijver Geir Gulliksen als eerste gezelschap buiten Noorwegen.

Te zien:

  • Kumulus, Maastricht:maart 2015
  • CC Hasselt (B): juni 2015
  • Festival INdeMAAK, AINSI Maastricht: juni 2015
  • ITs Festival, Compagnietheater Amsterdam: juni 2015
-- lees meer »
single-makers.php