Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Els Roobroeck

Els Roobroeck

Theatermaker / actrice

Actrice en theatermaker Els Roobroeck (1981, Kortrijk) studeerde in 2008 af aan de parttime opleiding docent/regisseur van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor behaalde ze een master in de logopedie en audiologie aan de Universiteit Gent. In 2013 richtte ze het Vlaams-Nederlandse muziektheatergezelschap Compagnie COVAR op.

Naast haar werk voor COVAR is Roobroeck reeds enige jaren verbonden als regisseur aan JeugdTheaterSchool Partoet (Maastricht), als gastdocent Jongerenregie aan de Toneelacademie Maastricht en als docent elementair spel bij de Landelijke Oriëntatie Toneelscholen. Daarnaast schrijft en bewerkt Els teksten voor theater.

In haar theaterwerk streeft ze naar verbinding, zowel met het publiek als met andere kunstdisciplines. Theater is voor haar een manier om mensen mee te nemen naar een wereld die aanzet tot voelen en denken. Een wereld die het alledaagse leert te appreciëren en het wonderlijke toe laat.

Meer info

www.compagniecovar.nl

Over VIA ZUID

Els: ‘Dankzij de steun van VIA ZUID kreeg ik de kans om mij via de tweejarige subsidie nieuwe maker FPK verder te ontwikkelen als theatermaker en actrice. Hun bijdrage als klankbord, bewaker van het traject en financiële ondersteuner was hierin heel waardevol. Daarnaast hebben ze hun Limburgse netwerk beschikbaar gesteld om mijn werk verder te verbinden aan mogelijke nieuwe paden in het cultuurlandschap.’

VOORSTELLINGEN

PSSST »

Een muziektheatrale installatie

Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren en neem plaats. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Intussen neemt de verteller je mee in een muzikaal verhaal. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een gênant toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

Cie. COVAR ism TAAT / PSSST / Fabrique Mozaique / MH4 Rotterdam Havens – © Saris & den Engelsman

Samenwerking | (co)productie
TAKT Dommelhof (B), Fonds Podiumkunsten en VIA ZUID

Te zien:

  • TEFAF Festival / Theater aan het Vrijthof, Maastricht (première): maart 2016
  • TiLT Literair Festival, Tilburg: maart 2016
  • Festival Cement, Den Bosch: maart 2016
  • Motel Mozaïque, Rotterdam: april 2016
  • Zomerparkfeest, Venlo: augustus 2016
-- lees meer »

Adult World »

Adult World is een muziektheaterproductie over een Amerikaanse vrouw die in de beginjaren van haar huwelijk geobsedeerd raakt door haar seksleven. Uitgangspunt is een kort verhaal van David Foster Wallace. Het onvermogen om te communiceren, de pragmatische keuze voor een leugen en de prijs daarvan worden aan de kaak gesteld. Adult World zit boordevol groteske personages, cinematografische beelden en klanken. Vervreemdend, ongemakkelijk en humoristisch.


Illustratie: © Els Roobroeck

Samenwerking
TAKT Dommelhof (B), Monty Kultuurfaktorij (B) en De NWE Vorst (NL)

Presentatie
De NWE Vorst (NL), Monty Kultuurfaktorij (B), Festival Cement (NL), Theater Zuidpool (B), CC De Velinx (B) en Theater aan het Vrijthof (NL)

Data
najaar 2015 t/m eind 2016

Tot de stilte erop volgt »

Tot de stilte erop volgt behandelt de illusie van het maakbare leven. Een politica staat voor een radicale keuze: een levensbedreigende operatie ondergaan die haar carrière redt of luisteren naar haar innerlijke stem die naar een waarachtiger leven lijkt te leiden. De associatieve vertelling wordt gedragen door teksten, soundscapes en sferische videobeelden. Het geheel is een poëtische sparringsessie tussen een jonge Vlaamse actrice en een ervaren Antwerpse muzikant.


Foto: 
© Luc Lodder

Presentatie
C-mine (B), Cultura Nova (NL), Dommelhof (B) en Festival Cement (NL)

Data
juni t/m augustus 2013

single-makers.php