Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Eva van Kleef

Eva van Kleef

Theatermaker

Eva van Kleef (1998) is een theatermaker uit Maastricht. Ze maakt theater voor jong en oud, voor zowel de ervaren als minder ervaren toeschouwer. Kenmerkend voor haar werk is een sterk bewustzijn van actualiteit. Met hedendaags taalgebruik en humor als verbindingsfactor bouwt ze de brug tussen bestaande verhalen en het nu. Haar voorstellingen zijn esthetisch gestileerd en muzikaal en gaan veelal over menselijk gedrag en hoe de mens graag gezien wil worden. Ze prikt door menselijke maskers heen door ze juist zichtbaar te maken.

Maker bij VIA ZUID: afstudeerjaar 2020/2021 (voor voorstelling The Virgin Suicides)

VOORSTELLINGEN

Suicide Sisters (14+) »

Soms gebeurt er iets in een mensenleven dat zo groot is dat het alle andere gebeurtenissen overstijgt. Een ontmoeting of een liefde of zoiets. Maar wat als die herinnering eindigt in een drama?

Drie vrienden komen samen om over hun herinneringen aan de zusjes Lisbon te praten. Ze vertellen over tongen, Flügels, het mysterie dat menstruatie heet, skere chips op alcohol-loze feestjes, verliefdheid, vriendschap, dat Waylon echt heel erg nep is én… Oh, laat maar. Laten we het dáár vooral niet over hebben. Toch?

Suicide Sisters is een coming-of-age verhaal waarin levenslust en de dood lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

In deze voorstelling komt het onderwerp zelfdoding aan bod. Dit kan voor sommige mensen confronterend zijn. Overleg bij twijfel met je hulpverlener voordat je komt kijken. Heb je zelf gedachten over zelfdoding? Bel naar 113 of 0800-0113 of kijk op 113.nl voor hulp.

Credits (zover nu bekend)
Regie: Eva van Kleef
Tekst: Randa Peters en Eva van Kleef
Scenografie: Roel Leenders
Dramaturgie: Sophie Cohlen
Muziek: Charles Ortjens
Producent: Het Laagland
Coproducent: VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php