Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Gavin-Viano

Gavin-Viano

Regisseur / performer / choreograaf

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht met Melanine Ten Strengste Verboden. Hij was regie-assistent bij Toneelgroep Oostpool en part-time Research Adviseur bij VSBfonds. Voordat hij naar de regieopleiding ging, ontwikkelde hij zich bij Codarts Rotterdamse Dansacademie en vervolgens ontving hij scholarships voor The New York Film Academy. In zijn werk kaart hij thematieken aan die in de black community, de human rights community, de LGBTQIA+ community en bij kwetsbare jongeren spelen. Hij doet dit door niet-westerse verhalen te vertellen, vaak een anti-white-male-gaze als perspectief te kiezen en bewust op zoek te gaan naar de intersectionaliteit van zijn personages. Zo creëert hij een wereld waar taal, beweging en muziek tot een geheel samenvloeien en waar humor het cement tussen de bouwstenen vormt.

Maker bij VIA ZUID: 2020 en 2021

VOORSTELLINGEN

Ach Mijn Wederhelft »

Een performatieve dialoog in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen   

Jorden en Mehmet gaan trouwen. Maar Mehmet wil een open huwelijk en Jorden stemt toe op voorwaarde dat zij beide de preventieve hiv-pil PrEP slikken. Kan Mehmet dat weigeren? Een existentiële crisis breekt uit: want als PrEP doorslaggevend is voor een gezonde relatie, is die relatie dan op zichzelf wel gezond? En is het wel oké dat je partner zulke eisen stelt? Ach Mijn Wederhelft is een theatraal debat over de nieuwe vorm van safe seks en stigmatisering. Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil. Want wie heeft zeggenschap over welk lichaam? Wie heeft welke verantwoordelijkheid?

Ach Mijn Wederhelft is een theatraal onderzoek in drie delen. Elk deel staat op zichzelf, maar samen vertellen ze hetzelfde verhaal vanuit een ander perspectief. De drie delen gaan samen in oktober 2021 in première in Frascati.

Credits
tekst & regie Gavin-Viano spel Kimberley Agyarko, Harun Balci, Dahiana Candelo, Huib Cluistra, Claire Hordijk, Maureen Tauwnaar, Mitch Wolterink dramaturgie Nuno Blijboom scenografie  Arinth Foekema muziek Marciano ‘Sniggy’ Madretsmam make-up Narjara van der Geld lichtontwerp en techniek Sjaak Zegwaard campagnebeeld  Daan Brand productie Frascati Producties & Wisdom Lanes co-productie VIA ZUID maatschappelijke partners Club Jako, COC, Levanto

-- lees meer »
single-makers.php