Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jennifer Romen

Jennifer Romen

Danser / choreograaf

Jennifer is op 12-jarige leeftijd begonnen met dansen. Geïnspireerd door Michael Jackson begon ze zijn bewegingsstijl te imiteren in haar slaapkamer. Al snel besefte ze dat ze meer wilde bereiken met dans. Ze begon deel te nemen aan hiphopwedstrijden en groeide uit tot een begrip in de hiphop-scene. Zo werd ze drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en won ze de World Dance Sport Games in Taiwan als solist.

In 2015 heeft Jennifer Oxygen opgericht, een crew die bekend staat om de creatieve choreografieën en illusie-effecten. De afgelopen jaren heeft Oxygen o.l.v. Jennifer veel nationale en internationale competities gewonnen met als hoogtepunten de winst van het tv-programma Dance as One, een golden buzzer in de Franse variant van Got Talent en goud tijdens de World of Dance Championships in Los Angeles.

Voor Jennifer zijn creativiteit en innovatie leidend in een creatieproces. Ze heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van isolatiebewegingen en haar choreografieën zijn herkenbaar door de visuele en illusie-effecten die gecreëerd worden.

Opleiding
Jennifer is afgestudeerd aan de vooropleiding Dans in Maastricht en heeft haar propedeuse Contemporary/Urban behaald bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Werkzaamheden
Jennifer runt sinds 2017 een dansschool, gespecialiseerd in urban dansstijlen, genaamd U.S.D.A. – Urban School of Dance Arts – in Maastricht. De afgelopen periode is ze werkzaam geweest als choreograaf voor tv-programma’s zoals DanceSing en Dance Dance Dance. Momenteel is ze zich aan het ontwikkelen als choreograaf in zowel het commerciële werkveld als in de theaterwereld. In het Danslab van SALLY en VIA ZUID krijgt Jennifer de kans haar eigen danstaal verder te onderzoeken en ontwikkelen.

Maker bij VIA ZUID: sinds medio 2019. Jennifer is verbonden aan het Danslab.

VOORSTELLINGEN

single-makers.php