Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jennifer Romen

Jennifer Romen

Choreograaf en danser

Jennifer Romen, choreograaf en danser, volgde de vooropleiding dans in Maastricht en studeerde dans aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. Ze besloot in haar tweede studiejaar het gezelschap Oxygen op te richten. Het traditionele schoolsysteem bleek niet aan haar besteed. Binnen Oxygen kon ze haar eigen weg bewandelen. Dat beviel haar veel beter, waarna ze besloot om te stoppen met de opleiding om direct het werkveld in te stappen. Ze won Dance as One van SBS6. Vervolgens deed ze in Frankrijk mee aan Got Talent en schopte ze het tot de finale van World of Dance in de Verenigde Staten. 

De choreografieën die Jennifer maakt bestaan uit een combinatie van dans, visuele illusie en patronen, wat haar werk heel beeldend maakt. Ze laat zich hierbij inspireren door modern technische dansstijlen en hip hop technieken. Zelf noemt ze het graag Contemporary/Urban. In de danswereld ziet ze vaak een duidelijke scheiding tussen moderne dans en urban. Één van de twee overheerst. Haar doel is om beiden écht te combineren en verbinden, zonder de authenticiteit te verliezen. Wat daarnaast opvalt is dat haar werk heel duidelijke thema’s, concepten of verhaallijnen heeft.

VOORSTELLINGEN

Delusion »

Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormt Jennifer Romen de grote zalen.

Delusion wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en het publiek meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt.

Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

-- lees meer »

My Body, My Instrument »

My Body, My Instrument is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifer’s lichaam is haar instrument die ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk.

Credits
Concept en choreografie: Jennifer Romen
Advies: Joshua Trebi
Danser: Jennifer Romen
Muziek: Jennifer Roman / Joshua Trebi
Lichtontwerp: Eelke Slooten
Productie: SALLY Dansgezelschap Maastricht
Coproductie: VIA ZUID

Te zien

  • Museumnacht Maastricht: oktober 2021
  • Danslab on Tour: 2022
single-makers.php