Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jennifer Romen

Jennifer Romen

Choreograaf en danser

Jennifer Romen, choreograaf en danser, beleeft dit jaar met ‘Delusion’ haar eerste theatertour en bouwt met haar dansgezelschap Oxygen aan een nieuwe generatie theaterbezoekers.  

 “Ik heb altijd mijn eigen plan getrokken. Mijn moeder was ontzettend fan van Michael Jackson. Zij liet me dan video’s zien van al zijn concerten. Vervolgens stond ik die choreografieën te imiteren op mijn slaapkamer. Mijn moeder zag dat ik talent had en is toen met mij op pad gegaan. Ik begon bij een dansschool in Maastricht en toen ging alles heel snel. Na de vooropleiding ben ik dans gaan studeren in Tilburg maar ik merkte al snel dat het traditionele schoolsysteem niet voor mij weg was gelegd.” 

“Ik heb in de tweede helft van het schooljaar Oxygen opgericht. Eigenlijk ging dat vrij soepel, ik besloot te gaan choreograferen en heb toen klasgenoten gevraagd of ze wilden meedansen? Gewoon voor de lol. Dat ging goed, waardoor ik me realiseerde, ‘hé, ik ben blijkbaar creatief!’.” 

“Ik voelde heel sterk dat ik mijn eigen weg wilde gaan. Ik had meer prikkels nodig. Ik heb bewust mijn propedeuse gehaald en ben toen zelf het werkveld ingestapt. Ik keerde terug naar Maastricht, bouwde Oxygen verder uit en won ‘Dance as One’ op SBS6. Vervolgens deden we in Frankrijk mee aan ‘Got Talent’ en schopten we het tot de finale van ‘World of Dance’ in de Verenigde Staten.”  

“Het idee van een theatertour speelde al langer. Het voelt ook echt alsof al het werk van de afgelopen jaren samenkomt. Ik heb tot nu toe heel doelgericht werk gedaan. Als ik bijvoorbeeld werk als choreograaf voor programma’s zoals ‘Dance Dance Dance’ dan gaat dat onder enorme tijdsdruk. Je moet ontzettend veel choreograferen binnen strakke deadlines. Nu kan ik eindelijk eens rustig te werk gaan. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik twee maanden kon repeteren voor een voorstelling,” lacht ze verwonderd.  

“Ik ben erg toekomstgericht. Ik wil mezelf verder ontplooien als choreograaf. Ook wil ik Oxygen verder ontwikkelen en een combinatie maken tussen alle drie de takken: Oxygen als dansgezelschap, Oxygen – Academy of Dance en mij als choreograaf. De Academy of Dance wordt de broedplaats voor nieuw talent wat door kan stromen naar het dansgezelschap. Ik zie zoveel talent rondlopen. Ik heb vroeger veel uit mezelf moeten halen omdat ik die begeleiding niet heb gehad.” 

“Maastricht blijft mijn standplaats. Ik wil dat Justin Bieber bij wijze van spreken kan bellen dat hij een video wil shooten en dat ik dan zeg, ‘let’s do it’. Ik voel me heel erg thuis in Maastricht. Vroeger dacht ik altijd dat ik moest verhuizen om succesvol te worden. Maar ik heb het nu omgedraaid. In die zin volg ik wéér mijn eigen pad.” 

VOORSTELLINGEN

Delusion »

Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormt Jennifer Romen de grote zalen.

Delusion wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en het publiek meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt.

Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

-- lees meer »

My Body, My Instrument »

My Body, My Instrument is ontstaan vanuit het experimenteren met het isoleren van verschillende lichaamsdelen. Bij een isolatie wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest wordt stilgehouden. Jennifer’s lichaam is haar instrument die ze bespeelt en tentoonstelt. Op de door haarzelf gecreëerde muziek en teksten komen verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen. Ze zorgen samen voor een fascinerende complexiteit die centraal staat in haar werk.

Credits
Concept en choreografie: Jennifer Romen
Advies: Joshua Trebi
Danser: Jennifer Romen
Muziek: Jennifer Roman / Joshua Trebi
Lichtontwerp: Eelke Slooten
Productie: SALLY Dansgezelschap Maastricht
Coproductie: VIA ZUID

Te zien

  • Museumnacht Maastricht: oktober 2021
  • Danslab on Tour: 2022
single-makers.php