Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Laura Wallrafen

Laura Wallrafen

De Duitse Laura Wallrafen (1988) studeerde theatervormgeving aan Toneelacademie Maastricht en de universiteit van Wenen. Vervolgens doorliep ze de Master Course Theatre Design in Maastricht. Ze werkte als scenografe aan voorstellingen als Koningin van de Nacht van Vlaamse Opera en Muziektheater Transparant en de|die|the Fledermouse van Opera Zuid.

In 2015 ontwierp ze het decor voor TIMOTHY van Michai Geyzen’s en Stijn van de Wiel’s gezelschap De Mannschaft.

Meer info

http://laurawallrafen.com/

VOORSTELLINGEN

TIMOTHY »

TIMOTHY is een duistere, beeldende voorstelling die schuurt in beeld en taal. TIMOTHY is de voorstelling van Michai Geyzen en gebaseerd op de documentaire ‘Grizzly Man’ van Werner Herzog, die het tragische verhaal ontleedt van Timothy Treadwell, een in Alaska die 13 jaar lang woont bij de beren woont en hen beschermt hij hen. De dertiende zomer worden hem en zijn vriendin Amie fataal en worden ze beiden door de beren gedood. Zijn extreme liefde voor de beer en zijn isolement doen Timothy vervreemden als mens.

TIMOTHY gaat over de liefde, maar vooral over de fatale bijwerkingen ervan.

Samenwerking | (Co)-productie

De Mannschaft, C-mine cultuurcentrum, VIA ZUID, De Warande, Arenbergschouwburg, HETGEVOLG

Te zien:

4 | 12 | 2015 – Première, de Warande Turnhout

12 | 2015 – Cultuurcentrum Schoten; De Arenberg Schouwberg, Antwerpen; Cultureelcentrum De Westrand, Dilbeek (i.s.m. Strombeek-Bever); C-mine cultuurcentrum Genk/Werkplaats, Genk; 30CC Leuven.

2016 – Plaats en data nog onbekend

http://laurawallrafen.com/

-- lees meer »
single-makers.php