Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Lieke van der Vegt

Lieke van der Vegt

Performer / theatermaker

Lieke van der Vegt (Ommen, 1997) is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie Maastricht. “Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker zou ik mezelf de tovenares van de verbeelding willen noemen. Ik balanceer graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in. Mijn werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit van vorm, ritme en licht, transformeer ik een ruimte tot een betekenisvolle beleving. Ik werk vanuit een verlangen om de toeschouwer een virtuoze ervaring mee te geven en zoek naar een vertaling van onze authentieke, onversneden binnenwerelden. De ‘magie’ die daar schuilt, heb ik altijd al willen vangen.”

Meer info

www.liekevdvegt.nl

VOORSTELLINGEN

HIER KUN JE NIET OMHEEN »

Een installatie-voorstelling midden in een winkelstraat. Een beleving waar je, als toeschouwer én voorbijganger, niet omheen kunt!

In HIER KUN JE NIET OMHEEN toveren de zussen/performers Anne en Lieke van der Vegt een winkelstraat om tot muziekstuk. Met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers, creëren ze een beleving die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst.

Waar lopen we als voorbijganger eigenlijk aan voorbij? Wat blijft onzichtbaar? Welke gedachten gaan er om in de hoofden van voorbijgangers? En kunnen we deze gedachten, letterlijk, een stem geven? HIER KUN JE NIET OMHEEN toont een andere versie van de stad met al haar drukte, schoonheid en verborgenheden.

Credits
Concept en spel: Anne en Lieke van der Vegt
Artistieke begeleiding: Bart van de Woestijne
Productie: Zwolse Theaters
Coproductie: VIA ZUID

Fotograaf: Qiqi van Boheemen

Te zien

  • Binnenstad Zwolle: augustus 2021
  • Festival Cultura Nova, Heerlen: september 2021
-- lees meer »

WHAT’S IN MY EYE? »

In het solowerk WHAT’S IN MY EYE? geeft Lieke van der Vegt haar eigen ogen aan het publiek. Een blikuitwisseling, een toenadering tot de ander. Samen verglijden we naar een nieuwe wereld waarin de oude, analoge toverkunst opnieuw wordt uitgevonden. We verdwijnen en verschijnen in één oogopslag. Droombeelden mengen zich met de realiteit. We raken verwikkeld in de mystieke werelden achter onze ogen. Maar hoe kleuren we ze in?

Afstudeervoorstelling WHAT’S IN MY EYE? is geproduceerd door Hoge Fronten in coproductie met VIA ZUID.

Te zien:

  • Toneelacademie Maastricht: juni 2020
  • ITS Festival on Tour, Utrecht: oktober 2020
  • Cultura Nova, Heerlen: december 2020
single-makers.php