Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Lieke van der Vegt

Lieke van der Vegt

Performer / theatermaker

Lieke van der Vegt (Ommen, 1997) studeert in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht aan de richting Performance Art. Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker balanceert ze graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst. Ze maakt zowel theatraal als museaal werk. ‘De mens’ staat daar tussenin als centraal punt.

Lieke werkt vanuit haar speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit van vorm, ritme en licht, transformeert ze een ruimte tot een betekenisvolle beleving. Ze werkt vanuit een gevoel van verlangen om de toeschouwer een virtuoze ervaring mee te geven. Thema’s die cirkelen rondom ‘het menselijke’ zijn kenmerkend voor Lieke`s werk: het echte, dat wat we voelen en ervaren.

Meer info

www.liekevdvegt.nl

VOORSTELLINGEN

What’s in my eye? »

‘Ben je binnen of buiten?’

What’s in my eye? is een visuele voorstelling over de mens en zijn identiteit die gevormd wordt door de blik van de ander. Hoe kijken wij naar de ander en hoe kijkt de ander naar ons? Wat gebeurt er als jij bij mij naar binnen gluurt zonder dat ik dat weet? Wil ik wel of niet gezien worden door de medemens en hoe keert deze buitenwereld zich naar binnen? Kan ik dat een waarheid noemen? Is dat tastbaar of enkel een droom?

Eén moment van erkenning vinden in een wildvreemde voorbijganger of de schoonheid inzien van iets doodgewoons kan je doen veranderen. Een voorstelling over de weidsheid, geslotenheid en absurditeit van het leven als mens. Wat als we die binnenwerelden naar buiten keren?

Deze voorstelling wordt gemaakt onder artistieke begeleiding van Lieke Benders – Hoge Fronten en zal in de zomer van 2020 in première gaan.

-- lees meer »
single-makers.php