Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Luca Meisters

Luca Meisters

4e jaars student Toneelacademie Maastricht

Luca Meisters (1996, Maastricht) studeert in 2019 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.
In haar werk vertelt ze coming-of-age verhalen in de breedste zin van het woord. Ze schetst graag portretten van mensen in ontwikkeling, of van mensen die zich op een kantelpunt bevinden. In haar voorstellingen en films spelen vaak kinderen mee.

Voor haar afstuderen maakt ze dit jaar de voorstelling Mijn leven onder water (9+) bij Het Laagland, en de korte film Elf (werktitel) in samenwerking met studenten van de Nederlandse Filmacademie.

”Ik ben altijd al gefascineerd geweest over hoe de tijd zo ongemerkt met ons aan de haal gaat. Dat een mens eigenlijk nooit iemand ís, maar altijd in verandering zal zijn. Over mijn kindertijd heb ik me altijd afgevraagd wanneer die is opgehouden en wanneer ik dan volwassen ben geworden. Alsof het in een nacht is gebeurd, terwijl ik sliep en niks door heb gehad.”

VOORSTELLINGEN

Mijn leven onder water »

Je bent niet wat je wordt
En je wordt niet wat je bent
Je bent altijd half het een en half het ander
en helemaal ertussenin

‘Mijn leven onder water’ is een voorstelling die gespeeld wordt door 5 meisjes van 11 en 12 jaar, over de tijd die je niet kunt vangen en over de zoete pijn van barsten uit je cocon.
Over meisjes die huilen om in slaap te vallen, over meisjes die liegen over hun eerste zoen en meisjes die twijfelen of ze wel echt bestaan.

Regie: Luca Meisters
Spel: Ella van Gennip, Norah van den Hoven, Vida Scheers, Wieke van der Vleugel en Alba van der Vleugel
Coaching: Inèz Derksen
Illustratie: Joëlle van Arnhem
Met teksten van o.a.: Nicole Krauss, Midas Dekkers

Een coproductie van het Laagland en VIA ZUID.

-- lees meer »
single-makers.php