Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Martin Harriague

Martin Harriague

Danser / choreograaf

Martin Harriague (FR, 1986) danst, componeert en choreografeert. Hij werkt internationaal en maakt bijzonder creatieve, visueel aantrekkelijke, theatrale dansstukken. Harriague creëerde werk voor het Ballet Nationale de Marseille, Noord Nederlandse Dans en Scapino Ballet Rotterdam. Hij danst en choreografeert bij de Kibbutz Contemporary Dance Company KCDC in Israël en leidt daarnaast zijn eigen ad hoc gezelschap Compagnie XIN in Bordeaux.

Sinds 2015 is Martin Harriague als gastchoreograaf verbonden aan SALLY Dansgezelschap Maastricht. Hij werkte mee aan de voorstellingen Revolt en Skyline en creëerde binnen de choreografische residenties in samenwerking met ontwerpster Mieke Kockelkorn SpectrumFolia en LUX. Deze choreografieën waren te zien tijdens FASHIONCLASH Festival.

Martin is rebels, een man met een boodschap. Hij wil met zijn werk, met het virtuoze lichaam, inspireren en de wereld veranderen. Een wereld van hoop, liefde, respect en tolerantie.

Meer info

www.martinharriague.com

VOORSTELLINGEN

REVOLT »

Tijdens zijn tweede choreografische residentie bij SALLY Dansgezelschap Maastricht deed Harriague onderzoek naar nieuwe manieren van creëren. Een onderdeel van zijn voorstelling You Man werd verwerkt in REVOLT, waarin zes jonge dansers hun hart blootleggen. Harriague’s ontdekkingen in REVOLT waren te zien tijdens het toonmoment van de Choreografische Residenties 2015 in de AINSI. REVOLT is een stormachtige voorstelling waar Harriague optrad als een van de drie gastchoreografen van SALLY. Van de Theaterkrant ontving REVOLT vier sterren.

REVOLT was van september tot en met december 2015 op tournee door heel Nederland.

Samenwerking | (co)productie
SALLY Dansgezelschap Maastricht, Fashionclash Festival en VIA ZUID

-- lees meer »

Spectrum »

In de zomer van 2015 maakte Martin Harriague Spectrum in samenwerking met Project Sally Maastricht. Deze performance was onder andere te zien tijdens Fashionclash Festival 2015. Hiervoor werkte hij tevens samen met kostuumontwerpster Mieke Kockelkorn. Spectrum behandelt thema’s zoals het lichaam, seksualiteit, geslacht en de complexe identificatie van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Samenwerking | (co)productie
Project Sally, Fashionclash Festival en VIA ZUID

single-makers.php