Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Patrick Housen

Patrick Housen

Theatermaker / componist

De Belgische Patrick Housen  is componist en geluidkunstenaar.

Zijn sonore wortels liggen in de hedendaagse kunstmuziek en progressieve metal. Cross-overs & buiten-de-lijntjes kleuren vormen centrale pijlers in zijn oeuvre. Een grote passie voor het onderzoeken & creëren van [muzikaal] immersieve werelden is de drijfveer in zijn artistieke keuzes en avonturen.

Bij ieder project een speelveld creëren door te experimenteren, dat is zijn motto. Geluiden, klanken & muziek vormen de bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in zijn eigen narratief weer op te bouwen; SoundSculpting. In dit kader poogt hij de impact van immersief geluid op de menselijke perceptie te onderzoeken en dialogen te creëren tussen de mens als luisteraar, maar ook als actief participant met de gehanteerde toolset als multimediaal karakter.

Patrick nam in 2019 deel aan Talent Lab #3 en werkt met Intro in situ Maastricht en VIA ZUID aan zijn de verdere ontwikkeling als maker, componist.

VOORSTELLINGEN

SoundSculpting Session »

Tijdens Winternights nodigt geluidskunstenaar Housen zijn publiek uit op het sonore speelveld van zijn SoundSculpting performance. Klanken van de cello (Jasmijn Lootens) en saxofoon (Arno Roesems) worden door Housen onderschept, uit hun context gerukt en krijgen digitaal vervormd een nieuwe plek in een immersief evoluerende geluidssculptuur. De performers componeren, improviseren, reageren en communiceren samen. Verwacht je auditief aan een atmosferisch lagenspel, opzwepende grooves en warme melodieën.

Te zien tijdens Winternights 21 & 22 december 2018

-- lees meer »
single-makers.php