Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Patrick Housen

Patrick Housen

Componist / geluidskunstenaar

Patrick Housen (1990) is componist en geluidkunstenaar. Zijn sonore wortels liggen in de hedendaagse kunstmuziek en progressieve metal. Cross-overs & buiten de lijntjes kleuren vormen centrale pijlers in zijn oeuvre. Een grote passie voor het onderzoeken en creëren van [muzikaal] immersieve werelden is de drijfveer in zijn artistieke keuzes en avonturen.

Patrick wil bij ieder project een speelveld creëren door te experimenteren. Geluiden, klanken en muziek vormen de bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in een eigen narratief weer op te bouwen: soundsculpting.

Maker bij het Muziek Lab van VIA ZUID en Intro in Situ: sinds 2019

VOORSTELLINGEN

SoundSculpting Session »

Tijdens Winternights nodigde Patrick Housen zijn publiek uit op het sonore speelveld van zijn SoundSculpting-performance. Klanken van de cello (Jasmijn Lootens) en saxofoon (Arno Roesems) werden door Housen onderschept, uit hun context gerukt en kregen digitaal vervormd een nieuwe plek in een immersief evoluerende geluidssculptuur. De performers componeren, improviseren, reageren en communiceren samen. Een atmosferisch lagenspel met opzwepende grooves en warme melodieën.

Te zien tijdens Festival Winternights 2018.

-- lees meer »
single-makers.php