Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Patrizio Bucci

Patrizio Bucci

Danser / choreograaf

Patrizio Bucci (1990) is afgestudeerd aan de dansopleiding van het Centro di Danza Balletto di Roma in Italië. Vervolgens danste hij in diverse Italiaanse producties. In 2012 verhuisde hij naar Nederland om te dansen bij Noord Nederlandse Dans. Sinds 2013 danst Patrizio bij SALLY Dansgezelschap Maastricht. In de choreografische residenties van SALLY heeft hij reeds zijn eerste stappen als choreograaf gezet. Bucci is daarnaast regelmatig werkzaam als gastdocent.

Meer info

www.patriziobucci.com

VOORSTELLINGEN

And Now What? & LAST »

Bucci volgde bij Project Sally twee Choreografische Residenties. In augustus 2014 creëerde hij LAST, die vertoond werd in De Brandweer te Maastricht tijdens de 12e editie van Common Knowledge 2014. Tijdens de residentie in 2015 creëerde hij de solo And Now What?, die te zien was tijdens PAS Festival in Maastricht en tijdens de vertoning van de Choreografische Residenties 2015 in de AINSI. Ook was de solo te zien in Italië op de dansfestivals Body Perform, een platform voor jonge makers in Rome en Doc.3 in Florence.

Patrizio: ‘De steun van VIA ZUID heeft mij de gelegenheid gegeven om mijn werkveld nog verder te verbreden. Mijn ambities als choreograaf heb ik mede dankzij hen verder kunnen onderzoeken en ik heb de ruimte gekregen om mijn stem als choreograaf te vinden. Daar ben ik ontzettend blij mee! ‘

Samenwerking | (co)productie
Project Sally en VIA ZUID

 

-- lees meer »
single-makers.php