Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Pieter Van Den Bosch

Pieter Van Den Bosch

Performer

Van den Bosch (1983) studeerde landbouw, civiele springstoffen en performance aan de Toneelacademie in Maastricht. Zijn werk bestaat uit een unieke mix van beeldende kunst, installaties en performance. Naast vuur en explosies vormen licht, natuur en dieren steeds terugkerende thema’s in zijn werk. Al de werken van de Belgische Van den Bosch kenmerken zich doordat de nadruk altijd ligt op het moment, het moment dat een verandering of een overgang markeert. Met zijn performance Aanslagen zonder gevolgen oogstte Van Den Bosch veel lof in Nederland en België.

Meer info

www.pietervandenbosch.be

VOORSTELLINGEN

Aanslagen zonder gevolgen »

Van den Bosch initieerde vijf Aanslagen zonder gevolgen, een reeks van civiel toegankelijke vuurconstructies. Vijf variaties op aanvalssituaties met brandbare stoffen die door de neutrale context los gezien kunnen worden van een verdere dreiging. Dit nodigt de toeschouwer uit om zo dicht mogelijk bij het vuur, bij het moment en de confrontatie en manifestatie van het materiaal te komen.

Samenwerking | (co)productie
Cultura Nova, TAKT Dommelhof (B), C-Mine (B), Kaaitheater / Festival Kanal (B), Middelheimmuseum (B), CAMPO (B), detheatermaker (B), Brakke Grond, Domein Raversyde (B), Vrijstaat O. Oostende (B), Provincie West Vlaanderen (B), VIA ZUID en met de steun van de Vlaamse overheid.

Te zien:

  • 2014 t/m januari 2015 – Brakke Grond, Amsterdam (expositie): december 2014 t/m januari 2015
  • Campo, Gent (expositie): maart 2015
  • Kaaitheater Brussel (expositie): juni 2015
  • Galerie Noyons, Buggenum ( expositie / performance ): december 2015 t/m januari 2016
-- lees meer »
single-makers.php