Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Pieter Van Den Bosch

Pieter Van Den Bosch

#

Van den Bosch (1983) studeerde landbouw, civiele springstoffen en performance aan de Toneelacademie in Maastricht. Van Den Bosch’s werk bestaat uit een unieke mix van beeldende kunst, installaties en performance. Naast vuur en explosies vormen licht, natuur en dieren steeds terugkerende thema’s in zijn werk. Al de werken van de Belgische Van den Bosch kenmerken zich doordat de nadruk altijd ligt op het moment, het moment dat een verandering of een overgang markeert. Met zijn performances Aanslagen zonder gevolgen oogstte Van Den Bosch veel lof in Nederland en België.

Over VIA ZUID

VIA ZUID vroeg wat Pieter nodig had om beter te worden, hij antwoordde:

‘Ik zou graag al mijn werk tot hiertoe nu al kunnen presenteren, een opleiding voor echte explosieve stoffen volgen, mijn vrachtwagenrijbewijs halen en de tijd om dit alles goed en degelijk te doorlopen en eigenlijk ook een vrachtwagen.’

Meer info

www.pietervandenbosch.be

VOORSTELLINGEN

Aanslagen zonder gevolgen »

In het najaar van 2014 – begin 2015 initieerde Van den Bosch vijf ‘Aanslagen zonder gevolgen’. ‘Aanslagen zonder gevolgen’ is een reeks van vijf civiel toegankelijke vuurconstructies. Vijf variaties op aanvalssituaties met brandbare stoffen die door de neutrale context los gezien kunnen worden van een verdere dreiging. Dit nodigt de toeschouwer uit om zo dicht mogelijk bij het vuur, bij het moment en de confrontatie en manifestatie van het materiaal te komen.

VIA ZUID ziet in Pieter een bijzonder talent, juist vanwege de combinatie van beeldende kunst en performance kunst. Zij ondersteunt hem in zijn verdere professionalisering en zijn doorontwikkeling van technieken en gebruikte werkwijzen.

Samenwerking | (Co)-productie

Cultura Nova, TAKT Dommelhof (B), C-Mine (B), Kaaitheater / Festival Kanal (B) Middelheimmuseum (B), CAMPO (B), detheatermaker (B) , Brakke Grond, Domein Raversyde (B), Vrijstaat O. Oostende (B), Provincie West Vlaanderen (B), VIA ZUID en met de steun van de Vlaamse overheid.

Meer info

aanslagenzondergevolgen.tumblr.com

Te zien:

2014 t/m januari 2015 – Brakke Grond, Amsterdam december (expositie)

03 | 2015 – Campo, Gent (expositie)

06 | 2015 – Kaaitheater Brussel (expositie)

12 | 2015 – 01 | 2016 – Galerie Noyons, Buggenum ( expositie / performance )

-- lees meer »
single-makers.php