Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sterresoet

Sterresoet

Regisseur

Sterresoet studeerde in 2015 als regisseuse af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar werk was o.a. te zien bij Internationale Theater Scholing De Nieuw Amsterdam (ITS DNA), Podium Mozaïek, De Parade, Huis van Bourgondië, het Noord Nederlands Toneel en het Amsterdamse Bostheater.

Ze is kind van een gebroken gezin en wordt gefascineerd door hoe opvoeding een mens vormt en zijn visie bepaalt of vernauwt. Haar persoonlijke ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar actuele thema’s rond morele en culturele verschillen en botsingen. Haar twee afstudeervoorstellingen (PAPA en MAMA) vormden een tweeluik over haar eigen ouders en hoe deze twee mensen haar hebben gevormd.

Over VIA ZUID

Sterresoet: ‘VIA ZUID heeft mij vele nieuwe contacten opgeleverd en me daarin geleerd naast een regisseuse een ondernemer te zijn. Dit is een belangrijke maar lastige rol die VIA ZUID mij leert door me met de juiste mensen aan een tafel te zetten en handvatten mee te geven om deze zakelijke gesprekken en samenwerkingen aan te gaan.’

VOORSTELLINGEN

Verleden Gegeven »

In haar afstudeerjaar 2015 onderzocht Sterresoet samen met klasgenoot Jip Vuik de identiteit van een plek in de voorstelling Verleden Gegeven. Voor deze community-art voorstelling reisden ze samen af naar Heerlen, een plaats die recentelijk zijn monocultuur verloren heeft. Samen gingen zij aan de hand van verloren en gevonden voorwerpen verhalen reconstrueren en poogden zo de identiteit van deze plek terug te koppelen aan de bewoners. Dit resulteerde in een bevlogen theatrale en persoonlijke lezing met het gehele proces van de gevonden bevindingen en waarin Sterresoet dagboekfragmenten uit deze periode voorlas.

Samenwerking | (co)productie
Hartje Hoensbroek, Hoensbroek 2.0 en VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php