Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Florian Slangen

Florian Slangen

Acteur / zanger / theatermaker

Florian Slangen (1993, Antwerpen) is acteur, zanger en theatermaker met een passie voor taal en muziek. Hij studeerde af aan het conservatorium in Tilburg (Fontys) richting Muziektheater en deed vervolgens een master Muziektheater Performance in Arnhem (ArtEZ), waar hij in 2019 afstudeerde met zijn performance Oscillator.

Florian maakte o.a. voorstellingen voor Over het IJ Festival en het Grachtenfestival in Amsterdam en het Café Theater Festival in Utrecht. Ook stond hij met zijn solovoorstellingen op het Amsterdam Fringe Festival en Festival de Oversteek. Daarnaast was hij acteur bij Theatergroep Kwatta in Nijmegen, maker bij Muziektheater de Plaats in Arnhem en zanger bij de Nederlandse Reisopera. Sinds 2021 spreekt hij Vlaamse luisterboeken in bij Wim Pel Producties in Amsterdam en is hij muzikaal assistent bij productiehuis Silbersee.

“Mijn werk balanceert altijd tussen herkenbaar en abstract, tussen gevaarlijk en absurd.”

Maker in het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID: vanaf juni 2021

Meer info

florianslangen.eu

VOORSTELLINGEN

Oscillator »

“The gestures of the physical body as it creates sound and the social ritual within which all this happens are essential ingredients.”
-Georges Aperghis-

Tijdens zijn masterstudie deed Florian Slangen artistiek onderzoek naar het gebruik van de stem binnen hedendaags muziektheater. Vanuit dit onderzoek maakte hij de performance Oscillator, waarbij hij zijn eigen stem als instrument op de vloer benaderde en hij de grenzen tussen spreken en zingen oprekte.

In het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID zet Florian dit onderzoek voort en gaat hij het experiment aan op de vloer. Geïnspireerd door onder andere het gedachtegoed van filosoof Michel Foucault en het werk van componist Georges Aperghis, wil hij de klank van taal een nieuwe betekenis geven.

-- lees meer »
single-makers.php