Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mayke Roels

Mayke Roels

Theatermaker

Mayke Roels

Mayke Roels (1990) studeerde in 2016 af als theatermaker/docent aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Mayke maakt voornamelijk producties met en voor jongeren. Ze houdt ervan om verhalen die mensen met zich meedragen of de verhalen die verborgen liggen in het Limburgse landschap te vertalen naar het theater.
Door gebruik te maken van beweging, muzikaliteit en persoonlijke input van de acteurs vertelt ze het verhaal. Fantasie is altijd een vertrekpunt voor het scheppen van beelden. In het kinderlijk verbazen zit volgens Mayke een enorme kracht verborgen en het is voor haar daarom haar grootste maak-motor.

Maker bij VIA ZUID: 2018 t/m 2019 (sinds 2020 wordt Collectief Alter van Heléne Binder, Ischa den Blanken en Mayke Roels ondersteund door VIA ZUID)

VOORSTELLINGEN

Het meisje & het water »

“Ik ben geboren uit de zee, echt waar! Geloof je me niet? Heb jij dan eelt op je handen en op je ziel net als een échte zeeman?” Heb jij zin in een stoer zeemansverhaal? Laat je meenemen in de geïllustreerde wereld van een echte zeemansdochter. Zeemansliederen worden uit volle borst gezongen, een bijzondere visvangst wordt binnengehaald en er zijn vaders die zwijgen, omdat ze nu eenmaal zeeman zijn.”

In deze autobiografische voorstelling duiken we in de herinneringen van theatermaker Mayke Roels die is opgegroeid met de zeewereld om haar heen. Samen met illustrator Heléne Binder en muzikant Ischa den Blanken brengt ze door middel van tekeningen en muziek haar herinneringen tot leven, maar komt ze erachter dat haar verlangen groter is dan de werkelijkheid. Een voorstelling waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar je met ons mee?

Deze voorstelling is een samenwerking van Het Laagland & VIA ZUID.

Concept, tekst & spel: Mayke Roels
Concept, illustraties & spel: Heléne Binder
Muziek, tekst & spel: Ischa den Blanken
Technisch ontwerp: Thierry Wilders
Techniek: Carlo Lenssen
Kostuums: Sanne Puyk
Coaching: Sybrand van der Werf & Kirsten Prop
Productie: Maartje Königs-Austen
Dank aan: Inez Derksen en VIA ZUID
Foto: Joost Milde
Trailer: https://vimeo.com/330226669/8f9c9a3f68

Het meisje & het water was voor het eerst te zien tijdens theaterroute WinterZone 2018 in Sittard, een initiatief van Het Laagland en VIA ZUID.

-- lees meer »
single-makers.php