Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Wieke van Rosmalen

Wieke van Rosmalen

Performer

Wieke van Rosmalen (Nijmegen, 1996) studeerde in 2019 af aan de Performance opleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze doet onderzoek naar wat geluid en muziek in het theater kunnen betekenen. Er schuurt iets tussen theater en muziek en op dit spanningsveld probeert Wieke iets nieuws te creëren. Wat kan theater toevoegen aan muziek en andersom? En wat zijn nieuwe manieren om naar geluid te kijken? Met eigen composities en klankstukken probeert Wieke zo dichtbij mogelijk te komen. Ze maakt klanken die soms een beetje pijn doen aan je oren en composities die je pas begrijpt als je al lang klaar bent met luisteren.

VOORSTELLINGEN

The one-hundred-and-seventeen sounds my worn jeans made »

In The one-hundred-and-seventeen sounds my worn jeans made onderzoekt Wieke van Rosmalen het geluid van kleding. Een jurk die je over je hoofd aantrekt, een rits die sluit, katoen dat tegen je huid wrijft. Kunnen we empathie voelen voor kleding? Kunnen kleren gaan leven? Door een technologische zoektocht in geluid en aanraking, onderzoekt Wieke alles wat een broek, jurk of shirt kan zijn. Zij maken hun eigen compositie. Zij maken hun eigen muziek. Zo kunnen wij naar kleding gaan luisteren.

In deze performance krijgt een jurk de hoofdrol. Zij/hij heeft het menselijk lichaam niet meer nodig en kan eindelijk onafhankelijk zijn.

Concept en spel: Wieke van Rosmalen | Techniek en live sounddesign: Reggy van Bakel | Kostuumontwerp: Britt Liberg | Coproducenten: FASHIONCLASH en VIA ZUID | Poster: Mees Walter

Te zien tijdens FASHIONCLASH Festival 2019.

-- lees meer »
single-makers.php