Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

20Hertz (Sharon Wesseling) – Grondslag

Iedereen heeft bepaalde momenten in het leven die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je verdere leven. Voor de horende én dove dansers van 20Hertz was het moment dat ze verliefd werden op de urban dansstijlen. Voor Zuid-Limburg, de thuisbasis van 20Hertz, was het ontstaan van de kolenmijnen cruciaal. Grondslag duikt in het verleden en onderzoekt wat hen gevormd heeft tot wie we zijn. Ze laten zich inspireren door het mijnverleden dat Zuid-Limburg heeft gevormd tot de provincie die we kennen en zoeken de raakvlakken tussen het verleden en ons dansgezelschap.

Voor het eerst voegen ze naast dansers ook een VV-artiest toe aan het dansgezelschap. VV staat voor Visual Vernacular en is een kunstvorm uit de Dovengemeenschap. De kunstvorm draait om het uitbeelden van objecten of verhalen aan de hand van gebaren in combinatie met sterke gezichtsuitdrukkingen.

Choreografie: Sharon Wesseling

Dansers: Anggun Musri, Boaz Blume, Riva van Baardewijk en Saskia Neuen, 

Muziek: Amsterdam Beats

Kostuums & Styling: Ella Siekman

Technische productie en marketing: Floris Mentink

Mogelijk gemaakt door

Cultuurhuis Heerlen, Cultura Nova, ECI Cultuurfabriek, Gemeente Heerlen, Nederlands Mijnmuseum, Playground Heerlen,VIA ZUID en VSBfonds.

Grondslag is (deels) gecreëerd in het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID.

single-agenda.php