Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Talentlab

Talentlab

Inspiratie ligt vaak in het nog onbekende van de ander. Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID zijn ervan overtuigd dat het stimuleren en ondersteunen van jong talent essentieel is voor de toekomst van de podiumkunst. Daarom organiseren wij sinds 2017 Talentlab.

In Talentlab werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten vijf weken lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. De groep bestaat uit een mix van acteurs, muzikanten, componisten, vormgevers, performers en beeldend kunstenaars die nieuwsgierig zijn naar elkaars werkwijze en methodiek. Onder begeleiding gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar.

Talentlab 2024

Acht jonge makers worden vijf weken lang in een theater samengebracht. Ze kennen elkaar niet en hebben ieder hun eigen achtergrond in verschillende kunstdisciplines of zijn autodidact. Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID vervagen ze de grenzen tussen genres en mengen ze verschillende creatieve benaderingen. Deze vijf weken in het laboratorium resulteren in een artistieke mix die tijdens de Museumnacht Maastricht op vrijdag 19 april 2024 als een verfrissend slaapmutsje wordt gepresenteerd.

Dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst worden samengesmolten, botsen met elkaar en vinden harmonie. Het is een verrassende ervaring voor zowel de makers als het publiek. Stap binnen in Theater de Bordenhal en geniet van één of meer multidisciplinaire performances.

 

DE MAKERS

De acht makers zijn: Laila Claessen (multidisciplinair kunstenaar en theatermaker), Sander Deckx (theatermaker – performer), Sjaid Foncé (Interdisciplinaire performance maker), Nina Iggy (performer – beeldend choreograaf), Sofie Kramer (regisseur – performer), Thirza Riphagen (choreograaf – danser), Annabel Schouten (muziek-landschapskunstenaar – geluidsvinder) en Dirk Vaessen (artist – designer).

Talentlab 2024 is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Provincie Limburg en Gemeente Maastricht

 

single-projecten.php