Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Talentlab

Talentlab

Inspiratie ligt namelijk vaak in het nog onbekende van de ander. Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID zijn ervan overtuigd dat het stimuleren en ondersteunen van jong talent essentieel is voor de toekomst van de podiumkunst. Daarom organiseren wij sinds 2017 Talentlab.

In Talentlab werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten vijf weken lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. De groep bestaat uit een mix van acteurs, muzikanten, componisten, vormgevers, performers en beeldend kunstenaars die nieuwsgierig zijn naar elkaars werkwijze en methodiek. Onder begeleiding gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar.

Talentlab 2023

Van museumzaal tot hotelkamer, van bushalte tot washok: op vrijdag 14 april 2023 gaf de Limburgse hoofdstad weer volop licht en was alles en iedereen in de ban van Museumnacht Maastricht. Meer dan 15 art venues brachten op uitzonderlijke wijze de wereld van kunst tot leven en verrasten jong en oud met een once-in-a-night-time programma. In de Bordenhal vervlochten, botsten en verzoenden dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst zich deze vrijdagavond met elkaar.

Het collectief voor de zevende editie van Talentlab bestaat uit Daphne Agten, Philipp Cahrpit, Esra Çöpür, Laura Daelemans, Tabor Idema, Mathilde Nobel, Dries Notelteirs en Erik van de Wijdeven.

Talentlab 2023 is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht

 

single-projecten.php