Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Talentlab

Talentlab

Inspiratie ligt namelijk vaak in het nog onbekende van de ander. Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID zijn ervan overtuigd dat het stimuleren en ondersteunen van jong talent essentieel is voor de toekomst van de podiumkunst. Daarom organiseren wij sinds 2017 Talentlab.

In Talentlab werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten vijf weken lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. De groep bestaat uit een mix van acteurs, muzikanten, componisten, vormgevers, performers en beeldend kunstenaars die nieuwsgierig zijn naar elkaars werkwijze en methodiek. Onder begeleiding gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar.

Het collectief voor deze zesde editie van Talentlab bestaat uit Julina Bezold (vormgever/scenograaf), Steff Geelen (schrijver/spoken word), Marleen Hendrickx (performer/maker/danser), Boris de Klerk (geluidstechnicus/componist/performer), Roman Nieuweboer (performancekunstenaar vanuit de beeldende kunst), Lieke van der Vegt (performer/belevingstheater/beeldend maker) en Rosa Vrij (beeldend kunstenaar/architectuur).

Samen werken zij naar een eindresultaat toe dat op zaterdagmiddag 26 november getoond zal worden in het LABgebouw aan de Lage Frontenweg 2 in Maastricht tijdens het internationale modefestival FASHIONCLASH.

Talentlab 2022 is mede tot stand gekomen dankzij de steun van FASHIONCLASH, Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht

 

single-projecten.php