Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Danslab

Danslab

Het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID is een werkplaats waar choreografen en publiek samen nieuw werk creëren. Het lab biedt ruimte aan zowel jonge choreografen die aan het begin van hun carrière staan als aan gerenommeerde choreografen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging.

De focus van het Danslab

Onderzoek

Waarbij tijd en ruimte wordt gecreëerd voor de makers om in een onderzoeksvraag te duiken, hun handtekening te verfijnen en hun focus op een jong publiek aan te scherpen.

Publiek als co-creator

Waarbij een nieuw en jong publiek wordt uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het onderzoeksproces.

Presentatie

Waarbij de juiste context en het juiste platform worden gezocht voor de maker en zijn werk. Zowel SALLY als VIA ZUID hebben een groot netwerk ontwikkeld van podia, festivals, scholen, culturele instellingen en andere partijen waarbinnen choreografen zich kunnen verbinden aan een nieuw publiek.

Selectie

Deelnemers voor Danslab worden geworven via de netwerken van SALLY en VIA ZUID.

Danslab is een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

single-projecten.php