Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek

Sneak Peek

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! Ontdek onze beloftevolle makers en ontdek hun nieuwste werk.

In de Sneak Peeks tonen zij presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen. De avond start met een introductie waarin de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk en eindigt met een nagesprek waarin het publiek vragen kan stellen en feedback mag geven.

Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

Limburgse theaters
VIA ZUID programmeert de Sneak Peek meerdere keren per theaterseizoen in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters in Heerlen, Theater aan het Vrijthof in Maastricht, ECI Cultuurfabriek in Roermond, Toon Hermans Theater in Sittard en het Munttheater in Weert.

Een paar weken voorafgaand aan iedere Sneak Peek wordt op de website van het betreffende theater en in onze agenda meer bekendgemaakt over het programma.

Seizoen 2022/23

Op vrijdag 18 november 2022 stonden dichter en theatermaker Merlijn Huntjes en performer en kunstenaar Laila Claessen centraal in het Pitboel Theater in Sittard, een Sneak Peek georganiseerd in samenwerking met Toon Hermans Theater Sittard.

Kunstenaar en theatermaker Rosa Vrij en choreograaf Kelly Vanneste van dansgezelschap Alienated betrokken het publiek op dinsdag 18 oktober 2022 bij bijzondere voorstellingen in ECI Cultuurfabriek. Op 2 mei 2023 waren de King Sisters hier te gast. In hun collectieve werk is de (zang)stem de verbindende factor. Tijdens de Sneak Peek toonden Joske, Annelie en Marthe alledrie solowerk waarna ze met het publiek in gesprek gingen over de overeenkomsten en verschillen die zij ervaren.

Op vrijdag 3 februari 2023 deed de Sneak Peek voor het eerst het Theater Karroessel in Geleen aan in samenwerking met Toon Hermans Theater Sittard. Noah Janssen toonde samen met Emma van den Elshout hun project Mijn 8.26% staat op ontploffen, een ongewone balletvoorstelling over ons volle hoofd. Daarnaast vertelde Sander van Egmond over het nieuwe Festival Spectaculo dat deze zomer plaats zal vinden.

In het Parkstad Limburg Theaters toonde regisseur Zorba Huisman op dinsdag 22 november 2022 haar monoloog Een stad voorbij de stad. Op woensdag 8 maart gaven choreograaf Sharon Wesseling en danser Joey Berger een uniek inkijkje in het maakproces van hun SIDEWALK-performance op het Corneliusplein die zij speciaal maakten voor dansfestival schrit_tmacher. Daarnaast presenteerden Jelske Wilmer en Rutger Muller fragmenten uit het Muzieklab.

In Theater aan het Vrijthof presenteerden Dries Notelteirs en Kikki Geron op 14 oktober 2022 hun werk. Dries toonde een fragment uit zijn solo, gebaseerd op interviews met deurwaarders. Daarnaast deelde  Kikki met haar Brecht Trio een deel van de liederencyclus rondom Kurt Weill: Eternal Road, een coproductie met Opera Zuid.
Op zaterdag 22 april was het de beurt aan de vrouwen van kunstenaarscollectief MOHA. Zij deelden hun sociaal-artistieke verkenningen en acties van het project We live here, who cares in de Maastrichtse wijk Pottenberg. Ika Schwander, afstuderend performer van de Toneelacademie Maastricht, neemt ons mee in haar beeldende universum.

 

Op 22 juni 2023 nodigen wij Club Lam en choreograaf Phoebe Brack uit in het Munttheater in Weert. Club Lam geeft een voorproefje van Vote en Phoebe toont het werkproces van haar nieuwe project.

Bekijk eerdere voorstellingen van de Sneak Peek

single-projecten.php