Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Anne Meffert | If only my belly was made of gold

woe 20 oktober 2021, 18:10 – 19:10 uur
Podium Bloos, Breda
Tickets
De voorstelling wordt getoond i.h.k.v. PLAN Kickstart, een zes dagen durende showcase voor afgestudeerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Toneelacademie Maastricht.

If only my belly was made of gold is een afstudeervoorstelling van Anne Meffert. Een fysieke theaterperformance over de dikke buik. Hoe dik? Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalage zag.

“Zou u de buik van Jelmer kunnen omschrijven?’” vraagt Anne aan de moeder van Jelmer. In het begin van de performance luistert u mee naar de intieme verhouding tussen de performers en hun opvoeders. Langzaam krijgt u zicht op hoe we een beeld vormen van elkaar en wat voor invloed we op elkaar hebben. Hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden?

“Kunt u nog iets anders vinden van de dikke buik dan ‘lelijk’?” vraagt Edwin aan de moeder van Pien. De dikke buiken van de 5 performers transformeren in het tweede deel van de voorstelling van omstreden extra-vet-opslagen naar kunstobjecten, dynamische lappen vel en muziekinstrumenten. Naar opslagplekken vol pluis en emotionele apparaten. Een violist (zonder dikke buik) begeleidt hen.

Credits
Concept/regie: Anne Meffert
Spelers: Pien Trieling, Jelmer Verheij, Babette Engels, Esther Sloots, Anne Meffert, mystery guest
Componist/violist: Annabel Schouten
Decor: Ruben Arents
Artistieke coach: Benjamin Moen
Beeld: Ies Kaczmarek
Producent: FASHIONCLASH
Coproducent: VIA ZUID
Met dank aan: Brand Cultuurfonds Limburg, Apollo fonds, Toneelacademie Maastricht

single-agenda.php