Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Audrey Apers | Labour of Love

Met Labour of Love zet Audrey Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond. Geleid door intuïtie en instinct vervagen de grenzen van de disciplines om voet te kunnen zetten in het onbekende.

Labour of Love toont twee mensen die een intieme samenwerking als startpunt nemen voor een creatief proces. Een erkenning voor liefde als drijvende kracht. Audrey is performer in haar eigen werk en tekent voor kostuum- en lichtontwerp.

Deze voorstelling is onderdeel van het drieluik (Im)Pulse met twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast uitdagend werk van jong talent Audrey Apers uit het Danslab van SALLY en VIA ZUID. Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

(Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker Pulse (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon AZIZ, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

Thirteen Images From The Dark Land (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Lees hier de recensie van Theaterkrant.

Te zien:
(Im)Pulse
was van september t/m december 2019 op tournee langs zo’n twintig theaters in Nederland.

single-agenda.php