Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Celine Daemen | Eurydice, een afdaling in oneindigheid

een afdaling in oneindigheid

Foto: Bowie Verschuuren

We mijmeren al eeuwen over de oneindigheid van onze ziel, die ons lichaam na de dood als een tijdelijke huls achterlaat en rond blijft dolen, reïncarneert of in een hemel geniet van het eeuwige leven. Sinds kort is daar een nieuw geloof bijgekomen: middels artificiële intelligentie zouden we onze geest als het ware kunnen uploaden. Overtuigingen die veelal gebaseerd zijn op de tegenstelling tussen de bedrieglijke stoffelijke wereld en een hogere eeuwige werkelijkheid waarin we ons berusten.Eurydice, een afdaling in oneindigheid is een Virtual Reality opera waarin je je als toeschouwer onderdompelt in een immersieve beleving. Een hypnotiserende en individuele reis, geïnspireerd op de aloude mythe van Orpheus en Eurydice. Een strijd tussen stof en eeuwigheid, waarin tijd vervaagt en de wetten van ruimte komen te vervallen. ‘Waar hoor jij thuis? Tussen dolende, lichaamloze zielen of toch met je voeten in de klei?’

Regisseur en transdisciplinair theatermaker Celine Daemen daagt je uit een VR-bril op te zetten en te verdwalen in een onophoudelijk doolhof van gangen, ruïnes en balustrades,  waarachter zich duizelingwekkende dieptes en vergezichten openen. Jouw nieuwsgierigheid is het beste kompas in deze fascinerende tussenruimte vol VR, poëzie, en betoverende muziek.


Deze VR opera wordt ontwikkeld binnen de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten in samenwerking met Silbersee en VIA ZUID.

CREDITS
Cast & crew
Concept en regie: Celine Daemen
Compositie: Kate Moore
Sound design: Wouter Snoei
Virtual Art Direction: Aron Fels
Libretto: Charlotte van den Broeck
Zang: Sterre Konijn
Vormgeving fysieke ruimte: Scott Robin Jun
Modelbouw assets: Yannick Verweij
Assistent VR vormgeving: Eline Oppewal en Tommy Jansen
Technical development: Malou Minkjan en Rick Hulzinga
Vertaling ondertitels: David McKay

Productie: Silbersee
Projectleiding: Jan Van den Bossche
Muzikale dramaturgie: Romain Bischoff
Zakelijk leiding: Katrien Sitters
Uitvoerend producent: Dominique Slegers
Assistent productie, tourmanager en host: Isha Plug
PR: Imke van Herk
Verkoop: Jimmy-Pierre de Graaf

Co-productie: VIA ZUID

Met dank aan coaches: Jan Van den Bossche (dramaturgie en communicatie), Guido Jansen (dramaturgie), Yannis Kyriakides (muziek), Ravian van den Hil (context), Elke Müller (filosofie), Toffey (marketing)

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Grensverleggers, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Janivo Stichting, Brand Cultuurfonds

single-agenda.php