Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Celine Daemen | onderzoekspresentaties Nergens

In het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID kreeg Celine Daemen afgelopen jaar de ruimte om haar liefde voor zowel muziek als virtual reality te verdiepen. Samen met componist en zanger Sterre Konijn, schrijver Olivier Herter, virtual production designer Aron Fels en cultuurwetenschapper Viola Karsten onderzocht ze VR-opera als een tussenruimte, die aan de tijdelijke en ruimtelijke continuïteit van de werkelijkheid ontsnapt, en waarin hypnotiserende meditatieve herhalingen je verleiden om in een andere staat van zijn te komen en grip te verliezen op de tijd.

Na een jaar zonder fysiek publiek begon het toch te jeuken: deze zomer dagen Celine en haar team zichzelf uit hun onderzoek open te breken voor publiek.

De onderzoekspresentaties van Nergens vinden plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juli 2021 op diverse tijdstippen tussen 12:00 en 21:30 uur in Loods 39, Bornhout 8 in Amsterdam. Reserveer gratis een individueel tijdslot via: www.celinedaemen.com/upcoming

Nergens neemt je mee op een hypnotiserende reis waarin de tijd vervaagt en de wetten van de ruimte komen te vervallen. Durf te verdwalen in oneindige melodieën en dompel je onder in onbegrijpelijke ruimtes, waar nieuwsgierigheid je beste kompas is.

“Als ik niet al dit wezen was, wat zou ik dan, wat zou ik me dan doen? Zou ik me dan dragen?”

Nergens is een Virtual Reality opera waarin muziek en VR je meenemen naar een fascinerende tussenruimte. Tussen zijn en niet-zijn. Tussen mens en technologie. Tussen werkelijkheid en chaos. Tussen houvast en overgave.

“Ik heb me neergelegd
en afgelegd en ga me achterna
ik ben een vorm
en ben de toestand
het voorbijgaan en de tijd”

Credits
Regie: Celine Daemen
Compositie en zang: Sterre Konijn
Libretto: Olivier Herter
Virtual production design: Aron Fels
Decors: Klaudia Schenkels
Dramaturgie (stage): Viola Karsten
Sound design: Wouter Snoei

Productie: Intro in Situ
Co-productie: VIA ZUID
Met dank aan: Chronosphere, 4DR studios

Te zien:

  • Loods 39, Amsterdam: juli 2021 (onderzoekspresentatie)
  • Kaboom Animation Festival, Utrecht: maart 2022
single-agenda.php