Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Charlotte Goesaert | Whatchamacallit

De voorstelling whatchamacallit is een expositie van mensen. In deze performance-expositie zetten vijf spelers hun lichaam in als object. Als kunstobject, kijkobject, machtsobject, lustobject, … Het publiek krijgt op intieme afstand de kans om deze objecten in drie fysieke installaties te ervaren en te aanschouwen. In een tijd van constante digitale zelfprofilering vragen we ons af: hoe gebruiken we en zetten we ons lichaam in om geliefd te zijn of om te slagen? Hoe gaan we om met de objectificatie van ons lichaam en wat voor invloed heeft dat op ons als mens?

De diverse cast, met uiteenlopende lijven, is verbonden met tv-schermen en soundboxen. Techniek is hun extensie, een extra lichaamsdeel, waarmee ze via deze installaties geheimen van hun dagelijkse leven laten doorsijpelen. Deze expositie is een menselijke en intieme ervaring, waarbij het lichaam van de toeschouwer een deel wordt van de expositie.

Credits
Concept en regie: Charlotte Goesaert
Performers: Andreia Rodrigues, François Vincent, Véronique Mees, Ghita van Galen, Jef Stevens
Dramaturgie: Sara Vanderieck
Geluids- en videocompositie: Jochem Baelus
Kostuum en vormgeving: Wim Muyllaert
Lichtontwerp: Barbara De Wit, Lucas van Haesbroeck
Videotechniek: Thierry Wilders
Zakelijke leiding en productie: Astrid De Haes

Grote partners zijn C-TAKT (Neerpelt), wpZimmer (Antwerpen), Brakke Grond (Amsterdam), KAAP (Brugge) en Pumpenhaus (Münster). Andere partners zijn De Grote Post (Oostende), DansBrabant & De NWE Vorst (Tilburg), VIA ZUID (Limburg), CAMPO (Gent), Tweetakt (Utrecht) en Les Ballets C de la B (Gent)

single-agenda.php