Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Doris Vervuurt en Marthe Koning | THIS APPEAR

za 7 augustus 2021, 15:00 uur
Theater De Nieuwe Vorst, Tilburg
Tickets

Een lege ruimte, een voet, een toeschouwer, een andere voet, een drumstel, de performer. Het opkomen om vervolgens weer af te gaan. Het publiek is net als de mens zojuist verschenen en zal straks weer verdwijnen, de zaal uit, de straat op waar toevallig net een hondje passeert, tegen een muur aan plast, de hoek om glipt om vervolgens vanachter een nieuwe hoek te verschijnen en te verdwijnen, te verschijnen en te verdwijnen, te ver-

THIS APPEAR is een muzikale en beeldende ervaring over vergankelijkheid. Een contemplatieve performance over het opkomen en het afgaan. Theatermakers Doris Vervuurt en Marthe Koning werpen in het hier en nu een blik op ons tijdelijke bestaan. Ons lichaam vergaat tot stof, ontbindt zich tot triljoenen losse deeltjes om uiteindelijk opgepikt te worden door de eerste de beste windvlaag en wervelend terug de ruimte in te verdwijnen. Wat blijft er van ons over?

Het werk van Doris en Marthe gaat over een menselijke, emotionele binnenwereld. Op muzikale en visuele wijze wordt deze onderzocht en neergezet. Het hier en nu is een belangrijke medespeler. Het publiek wordt direct aangesproken op zijn zintuigelijke aanwezigheid.

Credits
THIS APPEAR is een Cement Productie, in coproductie met VIA ZUID
Regie: Doris Vervuurt
Tekst: Doris Vervuurt en Marthe Koning
Spel: Marthe Koning en Doris Vervuurt
Muziek: Thomas Jaspers
Fotograaf publiciteitsfoto: William van der Voort
Coaching: Judith de Joode

Te zien: 

  • De Nieuwe Vorst, Tilburg: augustus 2021
  • Jonge Harten Theaterfestival, Groningen: november 2021
single-agenda.php