Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Eindpresentatie Talentlab | 2021: A Space Odyssey

Op vrijdag 16 april 2021 om 20.00 uur vindt vanuit de Bordenhal in Maastricht de eindpresentatie plaats van Talentlab 2021. In 2021: A Space Odyssey nemen acht jonge podiumtalenten je mee op reis in een online presentatie in Zoom. Gratis aanmelden kan via http://bit.ly/2021-A-Space-Odyssey.

In Talentlab, het talentontwikkelingsproject van Toneelgroep Maastricht (TgM) en VIA ZUID, werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Op 16 april tonen de acht jonge makers van deze editie een laboratorium vol werk in ontwikkeling. Verwacht geen voltooide voorstelling, maar wél een verrassend inkijkje in hun werkproces.

2021: A Space Odyssey
Zwevend door het heelal, gevormd door tijd, zijn verschillende belevingswerelden in elkaars banen terechtgekomen. Vanuit hun natuurelementen als dans, muziek, performance, regie en beeldende kunst beïnvloeden en veranderen ze elkaars atmosferen. Ze botsen en evolueren om samen nieuwe hemellichamen te creëren.

Acht makers hebben de Bordenhal overgenomen en creëren een vakkenspel van verschillende installaties. Deze installaties zijn momentopnames van lichaam, object, stem en kleur. Ze passen ineen als een puzzel, de camera glijdt van het ene naar het andere heelal. Als toeschouwer zweef je als satelliet door dit stelsel heen.

Makers
Het collectief van Talentlab 2021 bestaat uit Reggy van Bakel (muzikant – componist), Sebas van der Donk (acteur – theatermaker), Charlotte Goesaert (danser – choreograaf), Karlijn van Kruchten (performer muziektheater – theatermaker), Alvin ‘Dookie’ Schepers (rapper), Jelle Stiphout (regisseur – theatermaker), Kelly Vanneste (danser – maker) en Rosanne van Wijk (performancekunstenaar). De afgelopen weken gingen zij het experiment aan en lieten zij zich inspireren door elkaar.

Meer info: www.viazuid.com/talentlab

single-agenda.php