Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Feestelijke start audiowandeling WijkZone #2

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei van 12.00 tot 17.00 uur is op de Kaldenkerkerweg in Venlo de feestelijke start van de audiowandeling Heem, ontmoetingen op een grensberg. In vijf verschillende audioportretten, die zijn te downloaden middels QR-codes op stoeptegels langs de weg, staan wijkbewoners centraal. Het is het eindresultaat van WijkZone #2, een reizend sociaal-artistiek project van Het Laagland en VIA ZUID dat ditmaal plaatsvond in samenwerking met Cultuurimpuls Venlo.

Voor WijkZone #2 ging theater- en documentairemaker Naomi Steijger (1994) op zoek naar verhalen aan de Kaldenkerkerweg, een eeuwenoude, heuvelachtige verbindingsweg tussen Nederland en Duitsland. Ze sprak onder andere met bewoners van het woonwagenkamp, gastarbeiders in klooster Bethanië, een tippelaarster en de eigenaar van het bijna honderd jaar oude grenswinkeltje. Ze voerde gesprekken over leven op de grens. Over altijd een koffer hebben klaarstaan om te vertrekken. Over levenslust en veerkracht in moeilijke situaties. En over het zoeken naar een nieuw begin.

Tijdens de audiowandeling loop je over de grensberg met de verhalen in je oren. Naomi’s stem neemt je mee tussen de verhalen en locaties. Naast iedere stoeptegel met een QR-code ligt een stoeptegel met een korte quote uit het betreffende verhaal.

De feestelijke start is op het veldje tegenover de sigarenspeciaalzaak op Kaldenkerkerweg 111-A in Venlo. Naomi ontvangt iedereen dan graag met een kopje koffie. Aanmelden is niet nodig, maar houd ter plekke wel alle geldende coronamaatregelen in acht. Vergeet ook niet een koptelefoon of oortjes mee te nemen die je kunt aansluiten op je eigen smartphone.

Ook na dit weekend kun je de verhalen blijven beluisteren. Kijk voor meer informatie op www.cultuurinvenlo.nl/wijkzone2 en www.facebook.com/wijkzone2.

single-agenda.php