Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Festival Winternights 2019

De vierde editie van Festival Winternights strijkt op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 neer in het Statenkwartier en het Sphinxkwartier in Maastricht. Winternights laat work-in-progress zien van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag. Op verrassende locaties krijgen bezoekers de kans nieuw, vaak ‘onaf’ werk te zien van jonge theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars. Al deze makers zijn verbonden aan C-TAKT, SoAP Maastricht of VIA ZUID, tevens de organisatoren van Winternights.

In een intieme en ongedwongen sfeer biedt Winternights een podium aan beloftevolle makers. Een avontuur voor zowel makers als bezoekers. Het publiek en professionals (programmeurs, dramaturgen etc.) kunnen kennismaken met nieuwe namen en ideeën en makers krijgen de ruimte om hun werk te toetsen, testen en pitchen en erover in gesprek te gaan.

De makers die op Festival Winternights 2019 werk laten zien, zijn: Reggy van Bakel, Johannes Bellinkx, Evelien Cammaert, Celine Daemen, Charlotte Goesaert, Sebastien Hendrickx, Marialena Marouda, Salomé Mooij, Anoek Oostermeijer, Jennifer Romen, Wieke van Rosmalen, Marcos Simoes, Nick Steur, Timo Tembuyser, Lieke van der Vegt, Marie van Vollenhoven, Rosa Vrij en Hélène Vrijdag. De meesten van hen zijn opgeleid aan een toneel-, kunst-, dansacademie of conservatorium en bouwen aan een zelfstandige beroepspraktijk.

Festival Winternights vindt beide dagen (13 en 14 december) plaats van 15.00-23.00 uur en is gratis toegankelijk. Het monumentale pand van Batterijstraat 48, waar diverse culturele organisaties gevestigd zijn, vormt het festivalhart van Winternights 2019. Hier vindt op 13 december om 19.00 uur ook de officiële opening plaats met voorproefjes van makers en de uitreiking van de Hustinx Stimuleringsprijzen 2019.

Zie www.winternights.nl voor het volledige programma.

single-agenda.php