Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mayke Roels, Heléne Binder en Ischa den Blanken | Het meisje en het water

8 december 2019, 13.30 uur
‘t Magisch Theatertje, Maastricht

In het kader van de Magische Kinderdag geven Heléne Binder en Mayke Roels om 11.00 uur nog de workshop Mini-herinneringen theater 7+:

Herinner jij je nog een stoer avontuur van toen je klein was? Of ken je een verhaal van je papa of mama wat zo bijzonder was, dat je je haast niet kon voorstellen dat het waar was? In deze workshop brengen we herinneringen tot leven in de vorm van miniatuurtheater. We gaan samen verhalen schrijven en tekenen om ze uiteindelijk voor elkaar te spelen. We gaan lekker overdrijven, dus kom maar op! Wie kan het stoerst zijn of haar verhaal vertellen? 

Meer info en tickets

“Ik ben geboren uit de zee, echt waar! Geloof je me niet? Heb jij dan eelt op je handen en op je ziel net als een échte zeeman?” Heb jij zin in een stoer zeemansverhaal? Laat je meenemen in de geïllustreerde wereld van een echte zeemansdochter. Zeemansliederen worden uit volle borst gezongen, een bijzondere visvangst wordt binnengehaald en er zijn vaders die zwijgen, omdat ze nu eenmaal zeeman zijn.”

In deze autobiografische voorstelling duiken we in de herinneringen van theatermaker Mayke Roels die is opgegroeid met de zeewereld om haar heen. Samen met illustrator Heléne Binder en muzikant Ischa den Blanken brengt ze door middel van tekeningen en muziek haar herinneringen tot leven, maar komt ze erachter dat haar verlangen groter is dan de werkelijkheid. Een voorstelling waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar je met ons mee?

Deze voorstelling is een samenwerking van Het Laagland & VIA ZUID.

Concept, tekst & spel: Mayke Roels
Concept, illustraties & spel: Heléne Binder
Muziek, tekst & spel: Ischa den Blanken
Technisch ontwerp: Thierry Wilders
Techniek: Carlo Lenssen
Kostuums: Sanne Puyk
Coaching: Sybrand van der Werf & Kirsten Prop
Productie: Maartje Königs-Austen
Dank aan: Inez Derksen en VIA ZUID
Foto: Joost Milde
Trailer: https://vimeo.com/330226669/8f9c9a3f68

Het meisje & het water was voor het eerst te zien tijdens theaterroute WinterZone 2018 in Sittard, een initiatief van Het Laagland en VIA ZUID.

single-agenda.php