Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mayke Roels, Helène Binder en Ischa den Blanken | Het meisje en het water

Tijdens het gratis Familiefestival van De Domijnen en Het Laagland op zondag 26 januari vanaf 14.00 uur kun je in verschillende zalen en ruimtes van de schouwburg in Sittard korte voorstellingen zien, waaronder Het meisje en het water. Ook kun je meedoen aan workshops, lekker luisteren naar meestervoorlezer én kinderboekenschrijver Jacques Vriens of een achter-de-schermen kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Laaglandvoorstelling Kanonnenvoer.

Meer info

“Ik ben geboren uit de zee, echt waar! Geloof je me niet? Heb jij dan eelt op je handen en op je ziel net als een échte zeeman?” Heb jij zin in een stoer zeemansverhaal? Laat je meenemen in de geïllustreerde wereld van een echte zeemansdochter. Zeemansliederen worden uit volle borst gezongen, een bijzondere visvangst wordt binnengehaald en er zijn vaders die zwijgen, omdat ze nu eenmaal zeeman zijn.”

In deze autobiografische voorstelling duiken we in de herinneringen van theatermaker Mayke Roels die is opgegroeid met de zeewereld om haar heen. Samen met illustrator Heléne Binder en muzikant Ischa den Blanken brengt ze door middel van tekeningen en muziek haar herinneringen tot leven, maar komt ze erachter dat haar verlangen groter is dan de werkelijkheid. Een voorstelling waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar je met ons mee?

Deze voorstelling is een samenwerking van Het Laagland & VIA ZUID.

Concept, tekst & spel: Mayke Roels
Concept, illustraties & spel: Heléne Binder
Muziek, tekst & spel: Ischa den Blanken
Technisch ontwerp: Thierry Wilders
Techniek: Carlo Lenssen
Kostuums: Sanne Puyk
Coaching: Sybrand van der Werf & Kirsten Prop
Productie: Maartje Königs-Austen
Dank aan: Inez Derksen en VIA ZUID
Foto: Joost Milde
Trailer: https://vimeo.com/330226669/8f9c9a3f68

Het meisje & het water was voor het eerst te zien tijdens theaterroute WinterZone 2018 in Sittard, een initiatief van Het Laagland en VIA ZUID.

single-agenda.php