Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mementum | Festival Cement

Timo Tembuyser
Mementum
28, 29 en 30 maart
Festival Cement, Den Bosch
Meer info en tickets: www.festivalcement.nl/programma/id-6499/timo-tembuyser

MEMENTUM is een compositie voor zestien stemmen en zestien lijven. Het is zowel koorconcert als ritueel, zowel partituur als improvisatie. Het is een ruimte voor zestien monologen door elkaar, maar tegelijkertijd ook een zoektocht naar eenheid en harmonie.

MEMENTUM is in de kern een ontmoetingsplek, een niemandsland, een eiland in tijd en ruimte, waarbij zestien zangers en de publieksleden een tijdelijke gemeenschap vormen en de tijd vertragen tot stilstand. Waarin de geijkte ideeën over harmonie vanuit de klassieke muziek tegenover een holistische, meer spirituele benadering van harmonie worden gezet: het tribale, het samen zingen, de stem en de gemeenschappelijke puls als basis van samenzijn, als voorwaarde voor harmonie. Zie het als een ode aan de stilte middels een ritueel met onuitgesproken regels. Een experiment waarin het koorconcert-als-vaste-vorm wordt ondervraagd. Een oefening. Een poging.

Credits

Performance: Petra Ball, Charlotte Dommershausen, Loulou Hameleers, Yorick Heerkens, Robbert Klein, Kees Kool, Tabea Mangelsdorf, Rita Moreno, Nuno Moreno, Lisa Müller, Adina Macpherson, Timo Tembuyser, Jules Vermei, Hélène Vrijdag
Concept, compositie, regie: Timo Tembuyser
Muzikale begeleiding: Tabea Mangelsdorf
Coaching: Guilherme Mioto
Outside eyes: Leo Van Cleynenbreughel en Evelien Cammaert

MEMENTUM van Timo Tembuyser is een Cement Productie in Coproductie met VIA ZUID, Talentontwikkeling in de Podiumkunsten, Limburg.

single-agenda.php