Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Microlepidoptera | WinterZone

WinterZone 27 t/m 30 december tijdens Wèntjerdruim te Sittard

Microlepidoptera

Hendrik Kegels & Sonja van Ojen

De korte voorstelling Microlepidoptera is een oefening in empathie en aandacht, een oefening in kijken. Een uitnodiging om het kleine en alledaagse niet onopgemerkt te laten blijven. De jonge theatermakers en performers Hendrik en Sonja nodigen het publiek uit om zich te verliezen in iets simpels. Waardoor dit simpele juist iets enorms wordt.

De voorstelling is leuk voor jong en oud omdat het je laat zien dat het fijn en belangrijk is om met verwondering te blijven kijken naar de wereld. Verwonderen en bewonderen is voor kinderen iets heel gewoons maar voor volwassen ligt dat stukken moeilijker. Die lijken dat steeds meer te zijn kwijtgeraakt. Empathie voelen voor een levenloos iets; in een steen een drakenei zien, dingen aandacht schenken die we normaal gesproken niet eens opmerken. Hoe moeilijk kan dat zijn? Kom en verlies jezelf in Microlepidoptera.

Te zien tijdens theaterroute WinterZone 2018 in Heerlen | Coproductie Het Laagland en VIA ZUID

Zijn voorstelling is te zien zijn december 2018 bij theatergezelschap Het Laagland in Sittard. Daar is hij terechtgekomen via de talentmakelaardij van VIA ZUID. “Het fijn om in een tijd dat je als maker nog zoekende bent mensen te hebben die vertrouwen in je hebben. VIA ZUID stimuleert op een redelijk ongedwongen manier. Ze kijken naar wie jij bent, wilt zijn en proberen vanuit dat idee zo goed mogelijk te helpen.”

single-agenda.php