Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer

Tijdens de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer zetten SALLY Dansgezelschap Maastricht, Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID de deuren van het LABgebouw wagenwijd open. We nemen je mee op een tour langs dans, beeldende kunst, theater en poëzie van de nieuwe generatie makers!

Beeldende kunst
Ga op onderzoek in het universum van beeldende, interactieve werken dat Jelle Stiphout speciaal voor de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer creëerde. Laat je verrassen door een behoorlijke dosis absurditeit, humor en protestkunst.

Jelle Stiphout (1991) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur, waarna hij zich is gaan verdiepen in beeldende kunst en performance art. Tijdens Talentlab 2021 van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID maakte hij voor het eerst een ‘verlaten decor’, genaamd WE APOLOGISE FOR THE INCONVENIENCE. Deze installatie is ook te zien tijdens de Art Appetizer.

Dans
Geniet tijdens de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer van een preview van ‘DANSLAB on tour #1’: korte wervelende dansstukken van een nieuwe generatie makers in de hedendaagse dans. Choreografen Justin de Jageren Jennifer Romen presenteren hun nieuwste choreografie, ontwikkeld in dé werkplaats in Zuid-Nederland voor innovatie in de dans: het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID.

Tunnel Vision van Justin de Jager neemt je mee in een harmoniserende trance. Als voormalig breakdancer maakt Justin dans volgens het uit breakdance afkomstige bewegingsconcept ‘threading’: het rijgen van lichamen. De dansers creëren ‘threads’ door meerdere lichaamsdelen aan elkaar te verbinden om er vervolgens met een ander lichaamsdeel doorheen te gaan.

Justin de Jager (1997) won o.a. de publieksprijs van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), de eerste prijs bij AmsterDans en de Leo Spreksel Award. Ook kwam hij in de halve finale van Hollands Got Talent.

My Body, My Instrument van Jennifer Romen is ontstaan vanuit het experimenteren met isolaties. Hierbij wordt een deel van het lichaam bewogen en de rest stilgehouden. Op door haarzelf gecreëerde muziek en teksten brengt Jennifer verschillende danstechnieken, dynamieken en kleuren samen tot een fascinerende complexiteit.

Jennifer Romen (1996) maakt met haar eigen gezelschap Oxygen internationaal furore. Ze is o.a. bekend van het tv-programma Dance Dance Dance en haar deelname aan de Amerikaans hitserie World Of Dance. Haar choreografieën zijn herkenbaar door visuele en illusionaire effecten.

Belevingstheater
Tijdens de Museumnacht Maastricht’s Art Appetizer sta je samen met theater- en poëziecollectief PANDA stil bij de NACHT.

Vroeg of laat valt de NACHT.
Voor de één is de NACHT donker en angstig, voor de ander een magische speeltuin waarin alles mag.
We leven van NACHT naar NACHT.
Hoe ga jij de NACHT in?

NACHT is belevingstheater voor één persoon. Daardoor is het aantal plekken beperkt. Je dient je tijdens de Museumnacht in het LABgebouw in te schrijven (vol=vol).

PANDA maakt projecten op het grensvlak van podiumkunsten en poëzie. De vaste kern bestaat uit dichter Merlijn Huntjens (1991) en theatermaker Nina Willems (1986).

Programma
NACHT en de installaties van Jelle Stiphout zijn doorlopend van 19:00 tot 23:00 uur. De dansvoorstellingen (met een inleiding en nagesprek) zijn op de volgende tijdstippen:
19:00 – 19:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
19:45 – 20:00 Justin de Jager – Tunnel Vision
20:30 – 20:45 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
21:15 – 21:30 Justin de Jager – Tunnel Vision
22:00 – 22:15 Jennifer Romen – My Body, My Instrument
22:45 – 23:00 Justin de Jager – Tunnel Vision

Alleen voor NACHT is ter plekke inschrijven verplicht. Voor de dansvoorstellingen geldt een maximum aantal bezoekers van 30.

Wij heten je graag welkom op 22 oktober tussen 19:00 en 23:00 uur in het LABgebouw, Lage Frontweg 8 in Maastricht.

Meer info en tickets: www.museumnachtmaastricht.nl  

single-agenda.php