Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Muzieklab presenteert: Wieke van Rosmalen en Florian Slangen

do 28 oktober 2021, 15:30 – 17:00 uur
Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145 Heerlen
Gratis reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of bel naar 045 5612121 (ma-vr 10:00 – 17:00 uur)

In het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID werken talentvolle componisten, geluidskunstenaars en muzikanten aan hun ontwikkeling. Twee van hen, Wieke van Rosmalen en Florian Slangen, maken je op donderdag 28 oktober graag deelgenoot van hun work in progress. Met een optreden plus nagesprek in het Cultuurhuis Heerlen laten zij zien waar ze op dit moment staan en wat ze in de toekomst op diverse podia ten gehore hopen te brengen.

Live-compositie met alledaags geluid
In U gaat Wieke van Rosmalen op zoek naar het geluid van het alledaagse. Het geluid van jou, van jullie, het geluid van U. Samen met een koffer vol microfoontjes, een laptop en een grote koptelefoon luistert ze naar dingen waar je normaal gesproken niet zo snel naar luistert. Naar de toevallige voorbijganger, naar haar publiek, de toeschouwer, naar U. U is een uitnodiging om te luisteren, je oren open te zetten en muziek te horen in de voetstappen van je buurman.

In een live-compositie probeert Wieke het moment te vangen van samen in een ruimte zitten zonder elkaar te kennen. Misschien wordt jouw lach wel de beat van deze compositie…

Wieke van Rosmalen (1996) studeerde in 2019 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Ze creëert composities en klankstukken in een theatrale setting.

Muziektheater-performance over betekenis en geluid
Florian Slangen rekt met Oscillator de grens tussen spreken en zingen op. Geïnspireerd door taalfilosofen Chomsky en Foucault en de muziek van Georges Aperghis, onderzoekt hij wat de klank van taal kan betekenen. In een experiment met een microfoon, een speaker en een laptop trekt hij alle registers van zijn eigen stem open en componeert hij nieuw materiaal en grafische partituren.

Oscillator is een zoektocht naar de betekenis van geluid en verschillende manieren om tekst te behandelen volgens de wetten van de muziek.

Florian Slangen (1993) studeerde Muziektheater aan het conservatorium in Tilburg en deed vervolgens een master Muziektheater Performance in Arnhem. Hij werkt als acteur, zanger en theatermaker.

single-agenda.php