Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Naomi Steijger en Timo Tembuyser | BLOK en STEMMEN UIT BETON #1 (ouverture)

12 december 2019, 20.00 uur
Frascati 1, Amsterdam
Tickets

Heel trots staat een flatgebouw in de Oude Haven van Gent. Op de Afrikalaan, net boven Dampoort-station, rijst een breedgeschouderd dorp uit de grond, met 900 bewoners, in 224 appartementen.

Timo Tembuyser en Naomi Steijger componeerden een requiem, samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat en vormden de flat om tot koor. De flat als symbool voor de metropool, zo dicht op elkaar maar tegelijkertijd ook zo ver van elkaar vandaan. Het koor als een ode aan samen, aan de harmonie, aan de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Een requiem als een verzet tegen de samenloze samenleving.

Timo en Naomi studeren in juni 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht. Dit is hun gezamenlijke afstudeervoorstelling. Voor BLOK gingen zij een coproductie aan met de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

Credits: Simon Allemeersch, VIA ZUID, Karel Janssen (MCEM Maastricht), Marieke De Munck & Annabel Heyse (Vooruit Gent), Marika Ingels (Campo Victoria, Gent), Arno Peeters (Tape TV Productions), Peter Jacobs, Peter Geysemans, Peter Missotten en de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent. Foto’s: Erwin Penners

Te zien:

  • Vooruit, Gent: 4 & 5 januari 2019
  • Parkstad Limburg Theaters, Heerlen (Sneak Peek): 23 april 2019
  • ITS Festival, Amsterdam: 21 juni 2019

BLOK is onderdeel van het meerjarige project Concrete Voices.

single-agenda.php