Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Nieuwe Generatie op Locatie

Met: Anne Meffert, Jennifer Romen, Wieke van Rosmalen, Alvin ‘Dookie’ Schepers en Jelle Stiphout

Nieuwe Generatie op Locatie is hét nieuwe programmaonderdeel van het Limburg Festival in samenwerking met VIA ZUID als gastcurator. Vijf aan VIA ZUID verbonden makers presenteren gedurende een prikkelende theatrale wandeling korte voorstellingen en performances op het terrein van Weerstand Roermond. Dit voormalige industriële gebied van Philips en Yageo groeit de komende jaren uit tot een volledig woon- en leefgebied met veel aandacht voor kunst en cultuur.

De vijf jonge podiumkunstenaars nestelen zich op diverse bijzondere plekjes van het Weerstand-terrein om u te verrassen met hun creaties op het gebied van theater, dans, spoken word, muziek en film.

do 26 augustus 2021, 15:30 – 17:00 uur
Weerstand, Bredeweg 10 Roermond

Tickets en meer info: www.limburgfestival.nl 

Line-up:

Anne Meffert | If only my belly was made of gold
If only my belly was made of gold is een fysieke theaterperformance over de dikke buik. Hoe dik? Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalages zag. Intieme gesprekken tussen de performers en hun opvoeders, het lichaam als kunstobject en muziekinstrument, langzaam komt in zicht hoe we een beeld vormen van elkaar en wat voor invloed we op elkaar hebben. Hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden?

Jennifer Romen
De Maastrichtse danser en choreograaf Jennifer Romen presenteert een nieuwe choreografie die ze ontwikkelde binnen het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID. Hierin combineert ze dans met visuele illusies. Patronen en lichteffecten gaan de interactie aan met dans waardoor bewegende kunst ontstaat die ieders oog zal triggeren.

Wieke van Rosmalen | Hubris
Hubris is een performance over meer willen zijn. Meer willen zijn dan jezelf, meer willen zijn dan wat kan en meer willen zijn dan wat je zou mogen zijn. Een performance over de menselijke drang niet meer menselijk te zijn en over wat er dan nog overblijft. Wat is die hoogmoed toch? Het tarten van het lot, van de goden, het boven jezelf uit willen stijgen? In een meerstemmig koorstuk met enkel haar eigen stem bezingt Wieke dit gevoel. ‘I try to be more than I’.

Alvin ‘Dookie’ Schepers | Uit de Dookie
De Heerlense rapper ‘Dookie’ leidt u tijdens Nieuwe Generatie op Locatie op geheel eigen wijze door het programma. ‘Dookie’ werkt als soloartiest en met namen als Het VerZet en Krauw Konnekt. Hij staat bekend om zijn originele spoken word-optredens. Hij nam eerder dit jaar deel aan het Talentlab van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID, waar hij onder andere de feministisch getinte rapvideo Meisje produceerde. Deze is ook te zien tijdens Nieuwe Generatie op Locatie.

Jelle Stiphout | Dit is een protest en Het Monument voor de Vergeten Mens (Het Verbond)
Dit Is een Protest is een Interactieve installatie die ter gelegenheid van Nieuwe Generatie op Locatie werd bedacht en gemaakt omdat Jelle Stiphout het er niet mee eens was. Dit Is een Protest protesteert tegen alles waar jij het niet mee eens bent. Protesteer ook via www.jellestiphout.nl/protest.

Het Monument voor de Vergeten Mens, een samenwerking tussen Jelle Stiphout, Samuel Bom en Lindsay Zwaan van Het Verbond, is een interdisciplinaire en interactieve multimedia-installatie als herinnering aan de mensen die wij als samenleving dreigen te vergeten. In Het Monument voor de Vergeten Mens wordt de online videogame De Stad van de Vergeten Mens bewaard. Het spel en het momument laten zien waarom het belangrijk is om onze medemens en buren beter te leren kennen. Zie ook www.monumentvoordevergetenmens.nl.

single-agenda.php