Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Presentatie Muzieklab

 

Het Muzieklab is terug… met een uur aan pop-experiment. Verwacht een hybride van meeslepende, hypnotiserende en confronterende “liedjes” – met transformerende klanken en improvisaties die je systeem in beweging zetten, of in de war schoppen!

Intro in Situ en VIA ZUID selecteerden, met inbreng van Pop in Limburg en Opera Zuid drie talentvolle makers: singer-songwriter Jelske Wilmer plus elektro-akoestische componisten/producers Rutger Muller en Edis Pajazetovic.

De startvraag was: hoe kan muziek er in 50 jaar uitzien? Nieuwe technologieën en technieken zullen ons blijven beïnvloeden, maar volgens de drie makers keren we iedere keer weer terug naar onze kern. Maar wat is onze kern?

Via fractals en patronen naar cellen die terug te herleiden zijn naar het systeem van onze mensheid. Terug naar het niet te vervangen verlangen naar vertrouwen, liefde, kwetsbaarheid en verbinding. Door (met speelsheid) te spelen blijft muziek verbinden en zet het ons aan om na te denken over het bovenstaande. Hoe denken we over 50 jaar? Hoe voelen we? Hoe doen we? Hoe maken we? Hoe durven we?

single-agenda.php