Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sharon Wesseling | GRONDSLAG

zaterdag 3 september, 20.00 uur

tijdens Cultura Nova

Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, 6412CD, Heerlen

Koop hier je tickets

Hoe ben jij geworden wie je bent? Voor de dansers van 20Hertz Company was het moment dat zij verliefd werden op een bepaalde dansstijl heel belangrijk: dit was het begin van een professionele danscarrière. Voor Heerlen was een veel groter moment tekenend: de bouw van de kolenmijnen die de complete stad hebben gevormd.

Tijdens Cultura Nova maakt 20Hertz in vijf dagen een nieuw stuk, Grondslag, dat op zaterdag 3 september in première gaat. Het gezelschap onder leiding van Sharon Wesseling duikt tijdens het maakproces in het verleden en onderzoekt wat hen gevormd heeft tot wie zij zijn. Ze laten zich hierbij inspireren door het mijnverleden dat Heerlen heeft gevormd tot de stad die we kennen en zoeken de raakvlakken op tussen de stad en het dansgezelschap.

Met Grondslag gaat 20Hertz terug naar de basis van ons dansgezelschap. Alle dansers hebben een achtergrond in de urban dansstijlen. Deze stijlen zijn rauw en ondergronds, en zijn de fundering voor het danslandschap zoals deze op dit moment kennen. Elementen uit deze stijlen versmelten met het mijnverleden van Heerlen op het podium. Verwacht explosieve energie, visuele elementen, maar vooral een dansvoorstelling die je niet snel vergeet.

CREDITS
Choreografie: Sharon Wesseling
Kostuumdesign: Ella Siekman
Muziek: Amsterdam Beats
Productie: Floris Mentink
Dansers: Anggun Musri, Dennis Massar, Fauve Doudouce, Gaby Berger, Sharon Wesseling, Saskia
Neuen
foto: Mato Schaefer

Grondslag wordt mogelijk gemaakt door Cultura Nova, Cultuurhuis Heerlen, Gemeente Heerlen en VIA ZUID en maakt deel uit van Playground Heerlen.

single-agenda.php