Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

GEANNULEERD – Silke van Kamp | HAAT (première)

vrij 6 november 2020, 20.30 uur (première)
Theater Rotterdam Schouwburg (Krijn Boon Studio)
Tickets

Als het kwaad in ons allen sluimert, wat is er dan nodig om het wakker te maken?

Voel je ook soms een perverse nieuwsgierigheid opborrelen om een kijkje te nemen in het kamp van de vijand? In HAAT bestaan meerdere wereldbeelden naast elkaar in één ruimte. Met bloeddorstige overtuiging kruipt een groep vurige acteurs in de huid van verschillende extremisten. Are you ready to step into their echo-chambers?

De meesten van ons worden het liefst gerustgesteld met goede berichten over de wereld, de belofte dat we deugen en het geloof dat er nou eenmaal ‘een paar rotte appels’ bestaan. Kortom: dat we in essentie goed zijn. Maar wat nou als goed en kwaad niet bestaan en er slechts mechanismes zijn waar we in kunnen trappen en groepsprocessen waar we ons in kunnen verliezen? De voorstelling HAAT geeft een inkijkje in de gevaren en verlokkingen die sluimerend op de loer liggen.

In HAAT wordt – geïnspireerd door onder andere Philip Zimbardo’s Stanford prison experiment – zichtbaar hoe groepen door maatschappelijke processen steeds weer herschikt worden, tot er mensen buiten de boot vallen. Deze outsiders worden in al hun radicaliteit aan het woord gelaten, om erachter te komen of die radicale woede niet ook in elk van ons sluimert. Hoe dun is de huid van onze beschaafdheid en onder welke omstandigheden kookt ons bloed al snel van woede? Met humor, nieuwsgierigheid en scherpe vragen wordt in HAAT een poging gedaan om de wortels ervan bloot te leggen.

HAAT is de eerste voorstelling die van Kamp maakt onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam in coproductie met VIA ZUID en Jonge Harten. In deze voorstelling werkt Silke wederom met schrijver Yentl van Stokkum. Zij werden samen eerder genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Credits
Regie: Silke van Kamp | Tekst: Yentl van Stokkum | Spel en tekstbijdragen: Abdelkarim El Baz, Jip van den Dool, Marieke Giebels, Isabelle Kafando en Michael Muller | Voordramaturgie: Jip Vuik | Coaching en advies: Martine Manten | Decor: John Thijssen | Kostuum: Erik Bosman en Karin van der Leeuw, Kostuumatelier Theater Rotterdam | Productieleiding: Suzan Slinger | Voorpubliciteitsbeeld: Mees Walter | Fotografie campagnebeeld: Willem de Kam

Productie: Productiehuis Theater Rotterdam
Coproductie: Jonge Harten en VIA ZUID
Gefinancierd door: Erasmusstichting

single-agenda.php